| 
 
| 
 
 
 | 
 
Acılı Poğaça | 
 
  | 
anaç 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.12.2017 
Mesajlar: 32 Şehir: Paris | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133695 
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2018 
1,565 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı ılık su
 
1 paket yaş maya
 
1 yemek kaşığı tuz
 
1 yemek kaşığı şeker
 
Arası için:
 
Acılı sos veya salça
 
 
Hamuru yoğuracağımız kaba mayayı koyup ılık suyla mayayı eritiyoruz.
 
Diğer malzemeleride koyup yoğurmaya başlıyoruz.
 
Ununu yavaş yavaş ilave edip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
 
Hamurumuzu oda sıcaklığında yaklaşık 1 saat mayalıyoruz.
 
Mayalanan hamurdan istenilen büyüklükte parçalar alıp yuvarlıyoruz ve avucumuzun içince hamurun yarısını bastırıp içine acılı sos veya salça koyarak kapatıyoruz.
 
Yağlı tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpip yarım saat dinlendiriyoruz.
 
Önceden ısınmış 200 dc lik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkarınca üzerine temiz bez örterek 5.10 dakika bekletiyoruz ve poğaçalarımız artık servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Acılı Poğaça Tarifleri Açma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |