Soğan bilindiği gibi küçük küçük doğranır. Tencereye sıvıyağ konur, ısınınca soğan atılır. Bir kaç dakika çevirdikten sonra ince kıyılmış sarımsaklar katılır. Salça, tuz ve rende domates ilave edilir. Başka bir tencereye soyulmuş ve kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış patatesler yerleştirilir. Üzerine hazırlanan acı karışım yayılır. 5 dakika harlı ateşte pişirdikten sonra ateş kısılır, hiç su konmadan, sadece domatesin suyuyla 40 dakika pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc165564
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2022
249 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
2 çay kaşığı şeker
Yarım çay bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
Tuz
Karabiber
1 paket sıvı krema
Kaşar peyniri rendesi
Pul biber
Sıvı yağ ve soğanı tavaya alıyoruz. Üzerine 2 tatlı kaşığı şekeri ekliyoruz. Ardından patatesleri ilave ediyoruz. Karamelize olana kadar soteliyoruz. Krema, tuz, karabiber ve kaşar peyniri rendesi ekliyoruz. Kaşarlar eriyince servis yapıyoruz.