| 
 
 
 | 
Acılı Kanepe | 
  | 
musti44 
Yeni Üye 
 
  
Kayıt: 21.07.2008 
Mesajlar: 4 Şehir: nevşehir kapadokya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc25581 
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2008 
3,474 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Bir tane bayat ekmek  robotta  çekilecek  geceden ıslatılmış pul biber, tuz, kararbıber, kımyon, ince doğranış yeşil soğan, yarım bağ maydonoz, ayçiçek yağı ve limon suyu hepsi karıştırılır mercımek koftesi gıbı sıkılıp tabaklara konup marul ve limonla servıs edilir.
  
 | 
Acılı Kanepe | 
  | 
Baho 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2015 
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc112528 
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2015 
1,997 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
12 adet tost ekmeği
 
300 gr ceviz içi
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
4 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı acı kırmızıbiber
 
1 çorba kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 avcuç yeşil zeytin
 
 
Sarımsağı, salçayı, baharatları ve kıyılmış cevizi bir kapta iyice tereyağı ile karıştırın. Tost ekmeklerini çeşitli şekillerde kestikten sonra üzerlerine bu karışımdan sürerek yeşil zeytinle veya değişik malzemeler ile süslemeler yaparak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Acılı Kanape | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113034 
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2015 
1,894 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8-9 dilim kanepe ekmeği
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
 
2 diş sarımsak
 
Tuz
 
Kimyon
 
Kırmızıbiber
 
 
Öncelikle bir kapta salça, tereyağı, dövülmüş sarımsak, tuz, kimyon ve kırmızıbiberi iyice karıştırıp bir kenara koyarız. Kanepe ekmeklerini ince dilimler halinde kesip hazırladığımız sostan sürüp üstünede kürdan koyup servis ederiz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |