| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Acılı Ezogelin Çorbası Tarifleri Acı Çorba Tarifleri
| 
 |  
| Acılı Ezogelin Çorbası |  
|  | feyza 15 Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.09.2014
 Mesajlar: 37
 Şehir: Burdur
 | Kısa URL: https://ml.md/lc101625 Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2014
 1,964 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 1 su bardağı mercimek
 1 çay bardağı bulgur
 3 çorba kaşığı pirinç
 1 adet soğan
 1 çorba kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı salça
 1 çorba kaşığı acı salça
 7 su bardağı su
 2 diş sarımsak
 Acı pul biber, nane, kimyon
 
 Mercimekleri, bulguru, pirinci bir tencereye alın ve üzerini 3 parmak geçecek kadar suyla kaynatın. Tencereye yağı eritin üzerine rendelenmiş soğanı ve unu ekleyip 5 dakika kavurun. Salçayı, pişen mercimekli bulguru, ezilmiş sarımsağı da koyup karıştırın. Üzerine 6 bardak sıcak su koyup kaynatın. İstediğiniz baharatları ekleyip sıcak olarak servis yapın.
 
 
  
 
 |  
| Acılı Ezogelin Çorbası |  
|  | gezi Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.04.2018
 Mesajlar: 23
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc133269 Gönderme Tarihi: 09.Nis.2018
 1,194 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 3 çorba kaşığı kırmızı mercimek
 3 çorba kaşığı pirinç
 3 çorba kaşığı bulgur
 1 soğan
 1 çorba kaşığı tereyağı, sıvıyağı
 2 çorba kaşığı salça
 3 çorba kaşığı un
 3 çorba kaşığı tel şehriye
 Pulbiber
 Nane
 Tuz
 Su
 
 Mercimek, pirinç ve bulgur ayrı bir tencerede 1 litre su ile kaynatılır.
 Orta boy bir tencerede incecik doğranmış soğan, tereyağ ve sıvıyağı kavur.
 Sonra unu ilave et iyice karıştır.Üzerine salçayı ekle.
 Kavrulan malzemeye şehriyeyi ilave et sonra kaynatılan mercimek, pirinç ve bulguru süzmeden ekle, karıştır.
 Kaynayınca tavada nane, pulbiber, tuzu yağda kızdır üzerine dök.
 Servis yaparken limon suyuda ikram edilebilir.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |