| 
 
 
 | 
Acılı Ezme | 
  | 
menekşe 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 17.04.2009 
Mesajlar: 15 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc35542 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2009 
3,659 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet yeşil biber
 
2 adet domates
 
1 diş sarımsak
 
1 tutam maydanoz
 
1 tutam dereotu
 
1 tutam taze nane
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Limon suyu
 
Zeytinyağı
 
 
Kuru soğanı, yeşil biberi, taze naneyi, maydanozu, dereotunu rondoda karıştırın veya rendeleyin. Süzgüye koyup suyunun süzülmesini bekleyin. Domateslerin kabuklarını soyup, incecik doğrayın, ya da rondoda.parçalayın. Tüm malzemeleri karîştırın. Üzerine biber salçasını, tuz, karabiber, kekik, pul biber, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin.
 
 
 
 
Fotoğraf "İsmet Atabay" tarafından gönderildi. 27.04.2020
  
 | 
Acılı Ezme Salatası | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc36977 
Gönderme Tarihi: 29.May.2009 
3,363 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzemeler
 
1 baş kuru soğan
 
2 adet domates
 
1 kaşık domates salçası
 
1 kaşık biber salçası
 
2 adet sivri biber
 
Yarım demet maydanoz
 
2 sap taze soğan
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Yarım fincan nar ekşisi
 
1 limon suyu
 
Tuz
 
 
Kuru soğan küçük küçük doğranır. Domates rende yapılır. Sivri biber, taze soğan, maydanoz  ince kıyılır. İçine baharat ve salçalar da konularak tüm malzeme ezmek suretiyle iyice karıştırılır.
 
 
 ML® Acılı Ezme için tıklayın 
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 20.04.2021
  
 | 
ACILI EZME | 
  | 
cemre 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 09.11.2010 
Mesajlar: 20 Şehir: Aksaray | 
Kısa URL: https://ml.md/lc57390 
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2010 
3,347 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Ümit Usta
 
 
2 kilo domates
 
1/2 kilo salatalık
 
350-400 gram sivri biber
 
1/2 demet maydanoz
 
2 adet kuru soğan
 
Yeterince domates ve biber salçası
 
Yeterince tuz, kırmızı pulbiber, tozşeker
 
Sıvıyağ
 
 
Domateslerin, salatalıkların ve kuru soğanların kabuklarını soyup hazırlayalım.
 
Sivri biberleri ise uzunlamasına ikiye bölüp, çekirdek ve damar kısımlarını alalım.
 
Hazırladığımız bütün sebzeleri ve yıkadığımız maydanozları robottan geçirerek kıyalım.
 
Delikli bir süzgece alıp, ara sıra karıştırarak bütün suyunun süzülmesini sağlayalım.
 
Suyu süzülen sebzeleri, yeterince tuz, tozşeker, kırmızı pulbiber, zeytinyağı, domates ve biber salçası ile iyice karıştırıp, servis tabağına alarak servis yapalım.
 
 
Not: Arzu edenler, içine 1 su bardağı bıçakla kıyılmış ceviz içi ilave edebilirler.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 18.03.2025
  
 | 
Acılı Ezme | 
  | 
ipeknur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.09.2011 
Mesajlar: 69 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc68091 
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2011 
2,236 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 domates
 
yarım demet taze soğan
 
yarım demet maydanoz
 
yarım çorba kaşığı biber salçası
 
2 diş sarımsak
 
2 sivri biber
 
1 tatlı kaşığı nane
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
 
Yarım limon suyu
 
Yeteri kadar zeytinyağı
 
 
Domates, sivri biber, taze soğan ve maydanozu çok ince bir şekilde kıyın. Kesinlikle robottan çekmeyin. Salça, tuz, nane ve pul biber iyice karıştırın salça içinde erisin, limon suyu ekleyin.
  
 | 
Acılı Ezme | 
  | 
A Takımı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.01.2012 
Mesajlar: 56 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71374 
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2012 
2,443 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 kuru soğan
 
2 diş sarımsak
 
4 çarliston biber
 
5 kırmızı biber
 
2 domates
 
1 çorba kaşığı domates salçası
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
1 limon
 
Göz kararı maydanoz taze nane pul biber zeytinyağı tuz
 
 
Kuru soğanı,biberi,kırmızı biber,domatesi ve sarımsağı çok minik olarak kesin.Tüm malzemeleri biber ve domates salçasını ilave edip tüm malzemeleri parçalayıcıdan geçirip ezme kıvamına getirin. Servis tabağına ezmeyi alın.Üzerine limon zeytinyağı ilave edin.Taze nane ile ekleyio servis edin.
  
 | 
Acılı Ezme | 
  | 
kutsal yol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.03.2012 
Mesajlar: 84 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc74094 
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2012 
2,184 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 adet domates
 
1 adet limon suyu
 
Yarım demet maydanoz
 
3 adet yeşil biber
 
Tuz
 
Pul biber
 
1 adet soğan
 
 
Domatesleri küçük küçük doğrayın. Kare kare doğradığımız soğanlarıda tuz ve pul biberle ovun. Biber ve maydanozları da ince ince kıyın. Bu malzemelerin hepsini karştırın ve üzerine yağ, limon suyu dökerek servis yapın.
  
 | 
Acılı Ezme | 
  | 
klima 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.06.2013 
Mesajlar: 39 Şehir: Beşevler-Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90137 
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2013 
2,730 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 dilim etimek
 
1 çay bardağı su
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
5 diş sarımsak
 
1 çay bardağı ufalanmış peynir
 
2 çorba kaşığı acı biber salçası
 
Kimyon, pul biber
 
1 çay bardağı ceviz
 
1 yufka
 
 
Etimekleri robotta çekip toz haline getirin. Üzerine su ve yağ ekleyin. Ezilmiş sarımsak, peynir, ceviz, salça ve baharatı da içine ekleyip harmanlayın. Servis tabağına alıp istersiniz üzerine nar ekşisi gezdirin. Yufkayı üçgen kesip fırında kıtır oluncaya kadar pişirin. Ezmenin üzerine batırıp ikram edin.
  
 | 
Acılı Ezme | 
  | 
pişmiş 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.09.2013 
Mesajlar: 26 Şehir: İzmit | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92295 
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2013 
2,179 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 domates
 
3 közlenmiş kırmızıbiber
 
2 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı acı pul biber
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı nar ekşisi
 
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
 
4 dal maydanoz
 
 
Domatesleri, közlenmiş kırmızıbiberleri, sarımsağı ve zeytinyağını bir karıştırıcıda iyice çekin. Üzerine nar ekşisini, salçayı ve maydanozu ekleyip karıştırın. İsterseniz acı biber ile çok az acı biber turşusunu kıyıp ekleyin. Kızarmış ekmeğin üzerine sürün, kahvaltıda, beş çayında harika bir iştah açıcı oluyor.
 
 
 
  
 | 
Acılı Ezme | 
  | 
Ataol 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.02.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95695 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2014 
2,122 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet kırmızı közlenmiş biber
 
3 adet domates
 
2 çorba kaşığı pul biber
 
1 çorba kaşığı kekik
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz, karabiber           
 
1 çay bardağı nar ekşisi
 
3 çorba kaşığı galeta unu
 
3 çorba kaşığı salça
 
 
Derin bir kabın içinde ince kıyılmış domatesi, salçayı ve kırmızı közlenmiş biberi iyice karıştırın. İçine galeta ununu, baharatları ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. İnce kıyılmış dereotu ya da maydanoz da istenirse eklenebilir. Son olarak nar ekşisini de içine döküp servis tabağına alıp ikram edin.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 30.09.2022
  
 | 
Acılı Ezme | 
  | 
peri bacası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 10.05.2014 
Mesajlar: 22 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc98111 
Gönderme Tarihi: 10.May.2014 
2,484 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet büyük boy domates
 
3 adet közlenmiş kırmızıbiber
 
6 diş taze sarımsak
 
2 çorba kaşığı acı pul biber
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
2 çorba kaşığı nar ekşisi
 
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
 
4 çorba kaşığı kıyılmış ceviz içi
 
Kimyon, tarçın, yenibahar
 
 
 
Öncelikle domatesleri, közlenmiş kırmızıbiberleri, sarımsağı ve zeytinyağını bir karıştırıcıda iyice çekin. Üzerine nar ekşini, salçayı ve cevizi ekleyip birlikte karıştırın. Acı biber ve isterseniz çok az acı biber turşunu içine kıyıp karıştırın. Kimyon, tarçın ve yenibahar koyun.
 
 
 
 
Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 11.10.2020
  
 | 
Acılı Ezme | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102882 
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2014 
2,237 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg domates
 
3 adet kırmızı biber
 
3 adet yeşil biber
 
1 adet havuç
 
1 baş sarımsak
 
1 tutam maydanoz
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
2 çorba kaşığı sirke
 
250 gr küçük acı biber
 
1 yemek kaşığı margarin
 
 
Domatesleri ve kırmızı biberi robotta çekiyoruz yağı eritip karışımı 5 dakika pişiriyoruz soğuduktan sonra içine havucu rendeleyip diğer malzemeleri doğrayıp acı biberi bütün koyup tuz ve sirkesini atıp karıştırıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Acılı Ezme | 
  | 
çikolata kahramanı 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2016 
Mesajlar: 22 Şehir: Tokat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118375 
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2016 
1,841 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Zerrin Aksu
 
 
1 diş sarımsak
 
1 tutam maydanoz
 
1 tutam dereotu
 
1 çay kaşığı taze nane
 
2 adet kuru soğan
 
2 adet domates
 
2 adet yeşil biber
 
1 çorba kaşığı biber salçası
 
1 çay kaşığı kekik
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Limon suyu
 
Zeytinyağı
 
 
Soğanı, dereotunu, taze naneyi, maydanoz ve biberi rondo yardımıyla çırpın. Ardından süzgece bırakıp suyunu süzün malzemelerin. Domateslerin kabuklarını soyup yine rondoda parçalayın. Tüm malzemeleri karıştırıp üzerine biber salçasını, tuz, karabiber, kekik, pul biber, limon suyu ve zeytinyağını ekleyin. Kaselere bırakıp servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Acılı Ezme | 
  | 
alagöz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.01.2019 
Mesajlar: 26 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140277 
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2019 
1,056 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
3 adet orta boy domates
 
1 adet orta boy soğan
 
2 adet sivri biber
 
1 adet kırmızı etli biber
 
2 diş sarımsak
 
Yarım demet kadar maydanoz
 
1 kaşık tatlı biber salçası
 
1 kaşık domates salçası
 
Sızma zeytinyağı
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 tatlı kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı sumak
 
 
Önce sebzeleri doğrayıp baharatları da ekleyerek zırh veya rondo yardımıyla çekiyoruz. İnceldiği zaman salça ve zeytinyağı pet çekilmiş sarımsağı ilave edip tekrardan karıştırmaya devam ediyoruz. Son olarak tabağını servis edip üstüne nar ekşisi gezdiriyoruz.
 
 
 
  
 | 
Acılı Ezme | 
  | 
LED 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.02.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Çorum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140538 
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2019 
888 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
3 adet büyük boy domates
 
3 adet yeşil sivri biber
 
3 diş sarımsak
 
6 adet taze soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 adet taze sıkılmış limon suyu
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı nar ekşisi
 
1 tatlı kaşığı nane
 
2 çay kaşığı kırmızı biber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil sivri biberleri küçük parçalar halinde doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesip kabuklarını soyduğunuz domatesleri, çok küçük parçalar halinde doğrayın. Bol suda yıkadıktan sonra suyunu süzdürdüğünüz maydanoz ve taze soğanları incecik kıyın. Sarımsakları rendeledikten sonra havanda tuzla dövün. Biber salçasını; küçük bir kapta taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisiyle karıştırıp kıvamını açın. Tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, tuz, nane ve kırmızı biberle karıştırın. Hazırladığınız acılı ezmeyi arzuya göre soğuk olarak taze taze sevdiklerinizle paylaşın.
 
 
 
  
 | 
Acılı Ezme | 
  | 
elitez 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.07.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc144428 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2019 
742 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 soğan
 
3-4 yeşil biber
 
2 kırmızı biber
 
İki tutam maydanoz
 
1 tutam taze nane (yoksa kuru nane de olur)
 
3 domates
 
2 diş sarımsak
 
1 yemek kaşığı salça
 
1 limon suyu
 
 
Soğan, yeşil ve kırmızı biber, maydanoz ve taze naneyi küçük küçük doğrayın. Karıştırma kabına alın. Üzerine 2 diş sarımsak rendeleyin ve 3 domatesi küçük küçük doğrayıp ekleyin. Salça, zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber, sumak, bol pul biberi de ekleyip iyice karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Acılı Ezme | 
  | 
vitray 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.03.2020 
Mesajlar: 34 Şehir: Zonguldak | 
Kısa URL: https://ml.md/lc149264 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2020 
690 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 domates
 
3 acı yeşilbiber
 
2 kapya biber
 
1 salatalık
 
1 soğan
 
1 limon
 
2 diş sarımsak
 
1 kase maydanoz
 
½ çay bardağı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı sirke
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı sumak
 
Pul biber
 
Tuz
 
 
Domateslerin kabuklarını soyun.
 
Domatesleri, biberleri, soğanı, salatayı, maydanozu ve sarımsağı incecik doğrayın.
 
Robota doğradığınız malzemeleri alın, salçaları, zeytinyağını ve baharatları ekleyin.
 
Tuz, limon suyu ve sirkeyi de robota ekleyin.
 
Malzemeleri çok parçalamayacak şekilde robottan geçirin.
 
 
 
  
 | 
Acılı Ezme | 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc43913 
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2020 
4,537 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet domates
 
3 adet sivri biber
 
3 diş sarımsak
 
4 adet kuru soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
1 çay bardağı limon suyu
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 yemek kaşığı nar ekşisi
 
1 tatlı kaşığı nane
 
2 çay kaşığı kırmızı biber
 
Tuz
 
 
Sivri biberleri ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarın. Ardından ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup, ikiye bölün. Daha sonra domatesleri de çok küçük doğrayın. En son maydanoz ve kuru soğanları da incecik doğrayın. Eğer ince doğrayamıyorsanız aynı işlemi mutfak robotunda çekerek de yapabilirsiniz. Sarımsakları rendeleyin. Biber salçasını, küçük bir kapta taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisiyle karıştırın. Bir kabın içinde tüm malzemeleri bir araya toplayıp biber salçalı karışım, tuz, nane ve kırmızı biberle karıştırın. Acılı ezmeniz hazır. Soğuk olarak servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Acılı Ezme | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc159051 
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2021 
462 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
4 adet domates
 
5 adet sivri biber
 
3 diş sarımsak
 
2 adet kuru soğan
 
Yarım demet maydanoz
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 çay bardağı limon suyu
 
5 yemek kaşığı zeytinyağı
 
3 yemek kaşığı nar ekşisi
 
1 tatlı kaşığı nane
 
2 çay kaşığı kırmızı biber
 
2 çay kaşığı isot
 
Tuz
 
 
Biberleri ikiye bölüp çekirdekleri temizleyin. Daha sonra ince ince doğrayın.
 
Domatesleri de soyup küçük küçük doğrayın.
 
Soğan ve maydanozu da ince ince doğrayın.
 
Sarımsakları rendeleyin.
 
Salça, limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisini bir kasede karıştırın.
 
Hazırladığını tüm malzemeyi bir kaba alın ve üzerine salçalı karışımı, nane, isot, kırmızı biber ve tuzu da ekleyip karıştırın.
 
 
 
  
 | 
Acılı Ezme | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc164127 
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2022 
409 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı biber salçası
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
3-4 diş sarımsak rendesi
 
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
 
1 çay kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı kuru nane
 
Birkaç damla limon
 
Çok ince kıyılmış 5-6 dal maydanoz
 
2 yemek kaşığı ufak kırılmış ceviz içi
 
 
Tüm malzemeler bir kabın içinde karıştırılır. En son cevizi eklenir. Tuz koymaya gerek duymadım çünkü salçaların yeteri kadar tuzu oluyor.
 
Bu karışımı bir tabağa alıp, üzerini ceviz ile süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Acılı Ezme Salata | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171477 
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2023 
255 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.hurriyet.com.tr
 
 
4-5 adet domates
 
2-3 adet sivri biber
 
Yarım demet maydanoz
 
6-7 dal taze soğan
 
1 yemek kaşığı acı biber salçası
 
5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
 
2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
 
Yarım limon
 
2-3 diş sarımsak
 
1 çay kaşığının ucuyla tuz
 
1 çay kaşığı nane ve pul biber
 
 
Salçayı, baharatları, sarımsağı, zeytinyağını ekleyip güzelce karıştırın.Yeşillikleri ince ince kıyın. Salçalı karışıma ilave edin. Biberleri domatesleri minik küpler halinde doğrayın
 
Onları da kaseye ilave edin. Tüm sos malzemelerini ekleyip güzelce karıştırın. Servis tabağına koyun.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |