| 
 
 
 | 
Acılı Börülce | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177822 
Gönderme Tarihi: 19.May.2024 
260 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.kumtel.com
 
 
1 soğan 
 
2 kırmızı dolma biber 
 
2 kereviz sapı 
 
2 diş sarımsak 
 
400 gr haşlanmış börülce 
 
70 gr mısır 
 
Acı biber 
 
Kimyon, pul biber, tuz, karabiber 
 
400 gr domates 
 
50 gr kinoa 
 
1 misket limonu
 
15 gr kişniş 
 
 
Küp küp doğranmış kereviz, biber soğan ve sarımsakları biraz zeytinyağı ile airfryera uygun bir kap ile sepete koyun.
 
Sebzeler yumuşayana kadar pişirin.
 
Haşlanmış börülceleri, mısırı, baharatları ve küp doğranmış domatesleri sebzelere ilave edin ve karıştırın.
 
Üzerlerini kapatacak kadar su ekleyin ve börülceler yumuşayana kadar pişirin.
 
Acı biber ve kinoayı ekleyin ve kinoa yumuşayana kadar tekrar pişirin.
 
Piştikten sonra tuz ve karabiberi ekleyin.
 
Misket limonu dilimleri ve kişniş ile servis edin.
 
 
 
  
 | 
Acılı Börülce | 
  | 
Hatice Özyol 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2015 
Mesajlar: 42 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc104564 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2015 
1,883 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 demet taze soğan
 
1,5 su bardağı kuru börülce
 
1 adet soğan
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 demet maydanoz
 
5 adet ceviz içi
 
1 adet limon
 
3 diş sarımsak
 
1 çorba kaşığı sumak
 
1 tatlı kaşığı acı pul biber
 
 
Haşlanmış börülceyi derin bir kabın içine koyun. Üzerine kıyılmış maydanozu, sarımsağı rendeleyin. Soğanları da ince ince kıyıp içine ekleyin.
 
Zeytinyağı ve limon suyunu ekleyerek karıştırın. Börülcelerin üzerine bu karışımı dökün. İçine ceviz içi, kıyılmış maydanoz ve istediğiniz baharatları ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp ikram edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |