| 
 
 
 | 
Acıbadem Tatlısı | 
  | 
BolKepçe 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.06.2005 
Mesajlar: 41 Şehir: Ereğli/Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc208 
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2005 
3,635 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Su bardağı süt
 
1 Çorba kaşığı tereyağı
 
yarım su bardağı toz şeker
 
3 yumurta
 
1 paket vanilya
 
200 gr. acıbademli bisküvi
 
yarım limon
 
 
sütü ısıtın ve vanilyayı ilave edin. Diğer bir kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak vanilyayı sütü ilave edin. Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın, sonra limon suyunu ekleyin. 20 santim çapındaki kek kalıbını iyice yağlayın, hazırlanan kremayı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin. Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçak ucu bulaşmadan çıkarsa pişmiş demektir.
  
 | 
ACIBADEM TATLISI | 
  | 
melancoly 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 11.04.2006 
Mesajlar: 118
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1641 
Gönderme Tarihi: 11.Nis.2006 
3,322 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
 
1 çorba kaşığı tereyağı (yada margarin)
 
2 su bardağı süt
 
yarım su bardağı toz şeker
 
yarım çubuk vanilya
 
200 gr acıbadem bisküvisi
 
yarım limon
 
3 yumurta
 
 
6  Kişilik 
 
 
 
HAZIRLANIŞI
 
 
İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın. Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp
 
kaldırın. Diğer birr kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin.
 
 Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın Daha sonra da limon suyunu ekleyin.
 
18-20 cm. çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü  pişirin. Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçağın ucu temiz çıkarsa  tatlınız pişmiş demektir.
 
Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın. 
 
Dilerseniz süsleyip, servis yapın.
  
 | 
Acıbadem Tatlısı | 
  | 
esin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.09.2007 
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17555 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2007 
2,625 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Türkmeneli Televizyonundaki Türkmeneli Mutfağı programından aldım.
 
 
4 bardak süt
 
2 adet yumurta
 
3 adet yumurta sarısı
 
2 çay bardağı şeker
 
1 çay bardağı nişasta
 
1 paket vanilya
 
1-2 adet acıbadem kurabiyesi
 
 
Soğuk süte yumurta, yumurta sarısı, nişasta ve vanilya konur, iyice karıştırıldıktan sonra orta ateşe yerleştirilir, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirilir, içerisine sıcakken acıbadem kurabiyesi ufalanır, dondurma kupalarına doldurulur, istenilen şekilde süslenir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |