Margarini bir tencerede eritin, içine yemeklik doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar renk alınca içine kıyılmış sivri biberleri ve salçayı ilave ederek kısık ateşte karıştırarak 3 dakika sote edin. Unu eleyerek ilave edip 2 dakika daha kavurun. Soğuk olarak 4 bardak et suyunu ilave edin. Bu arada devamlı karıştırarak unun topaklanmasını önleyin. Kalan bir bardak et suyunu katıp tuzu ve karabiberi ekleyin. Orta ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırın. Kaynadıktan sonra ılıttığınız sütü ve doğranmış domatesleri ilave edin. Hafif ateşte kapağını kapatıp arada bir karıştırarak 5 dakika pişirin. Çorbayı mikser ile püre haline getirin. En son olarak içine mısırı ve kırmızı pul biberi ekleyip karıştırdıktan sonra servis kasesine alıp üzerine kremayı gezdirip sıcak olarak servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc75465
Gönderme Tarihi: 04.May.2012
2,018 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg domates (olgun)
2 adet salatalık (orta boy)
1 adet kırmızı dolmalık biber (orta boy)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1 su bardağı Knorr et suyu
1 tatlı kaşığı kekik
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Tuz
Karabiber
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Salatalığın kabuklarını soyun. Uzunlamasına kesin ve küp küp doğrayın. Dolmalık biber ve soğanı da yemeklik doğrayın ( bu işlemi mutfak robotunda da yapabilirsiniz). Domates, sarmısak, et suyu ve kekiği karıştırın. En az 45 dk. kaynamasını bekleyin. Maydanoz ve limon suyunu ilave edin. Üzerine karabiber serpin ve servise sunun.