|
|
Acı Biber Reçeli |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc92221
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2013
2,337 defa indirildi / yazdırıldı
|
50 gr margarin
5 adet kapya biber
14 adet acı kırmızı biber
2,5 bardak toz şeker
1 su bardağı soğuk su
10-12 damla limon suyu
Beş adet kırmızı kapya biberi ince ince 2-3 milimlik küpler şeklinde doğrayın. 14 adet kırmızı acı biberlerinde çekirdeklerini olabildiğince çıkararak doğrayın. Üstüne iki buçuk bardak şekeri dökün, bu şekilde iki saat bekletin. Daha sonra 50 gr sana yağı 1 bardak soğuk içme suyu ekleyin ve tencereyi ocağa alın. Önce kısık ateşte kaynamaya başlasın sonra orta ateşte arada üstündeki kırmızı köpüğü alarak yaklaşık 40 dakika pişirin. Altını kapatıp 8-10 damla limon sıkın, 10 dakika sonra reçel kıvamını aldığını göreceksiniz, artık kavanozlayabilirsiniz. Sos gibi kullanacağınızdan ufak kavanozlarda az az açıp kullanmanızı tavsiye ederim.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 24.03.2023
|
|
Acı Biber Reçeli Tarifleri Marmelat Tarifleri
|
|