Kısa URL: https://ml.md/lc103574
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2014
2,882 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet orta boy patates
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı galeta unu
Kızartma yağı
Patatesler haşlanır. Sıcakken kabukları soyulur. Ezme aletiyle ezerek bir taraftan da süt ve tereyağı eklenir. Tuz ve karabiber serpilir. Pürüz kalmayana kadar ezilir. Sonra ıslatılmış kaşıkla bir kaşık püre alınır. Önce galeta ununa atılır, bulanır sonra kızgın yağda kızartılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc103573
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2014
2,308 defa indirildi / yazdırıldı
1 adet kereviz
1 adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı mayonez
Yarım limon
10-15 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk haşlanır ve küçük küçük didiklenir. Kereviz soyulur, iri rendelenir. Üzerine mayonez, yoğurt, kıyılmış maydanoz, limon suyu eklenir ve karıştırılır.