1 adet yumurta haşlanır. Yarım çay bardağı pirinç ve kırmızı mercimek birleştirilip yıkanır ve süzülür.
Süzülen malzemeler yoğurma kabına alınır ve yarım çay bardağı ince bulgur eklenir.
2 yemek kaşığı reyhan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, birer tatlı kaşığı karabiber, pul biber konulur. 1 kilo yağsız kıyma ve küçük küçük doğranmış 1 adet soğan ilave edilip tüm malzemeler birbiriyle özdeşleşene kadar köfte iyice yoğrulur.
Haşlanan yumurtalar soyulur ve köfte harcıyla kaplanır. Kalan köfte harcından da misket büyüklüğünde toplar yapılır.
Köftelerin pişeceği tencerede 1 adet yemeklik doğranmış soğan sıvı yağ ile kavrulur. Diriliğini kaybeden soğanlara halka halka kesilen yeşil biberler eklenir.
1 yemek kaşığı salça ve küp küp doğranan domatesler ilave edilip diriliğini kaybedene kadar sotelenir. Su dökülüp kaynatılır ve köfteler tek tek atılır.
Köftelerin ardından akşamdan ıslatılmış nohut ilave edilip pişirilir. Acem Köftesi servise hazırdır.
Kısa URL: https://ml.md/lc147276
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2019
978 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram kıyma
1 çay bardağı pirinç
Yarım çay bardağı ince bulgur
1 kiloya yakın küçük boy patates
1 tane kuru soğan
2 çay kaşığı kekik veya zeytirun
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı salça
İnce kıyılmış maydanoz
Kıymayı geniş bir kaba alın.
Ayıklanıp yıkanmış bulgur ve pirinç, rendelenmiş soğan, 1 çay kaşığı kekik veya zeytirun, tuz ve karabiber ekleyerek hepsi özleşene kadar yoğurun. (Ne kadar uzun yoğrulursa o kadar iyi olur.)
Kıyma harcından küçük parçalar alıp yuvarlayın. (Köfteler patateslerin büyüklüğünde olmalı.)
Tencereye sıvı yağ ve salça ekleyip biraz kavurun ve 5-6 bardak su ilave edin.
Karabiber, 1 çay kaşığı zeytirun veya kekik ve tuz ekleyin.
Patatesleri ve köfteleri ekleyerek kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Köftelerin fazla dağılmaması için fazla karıştırmayın.
Yemeğinizi sıcak servis edin.