| 
 | 
| Acem Çorbası (İran) | 
|  | dr.tarık Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.09.2008
 Mesajlar: 20
 Şehir: Sinop
 | Kısa URL: https://ml.md/lc27309 Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2008
 4,624 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yarım su bardağı mercimek
 Yarım su bardağı ince bulgur
 1 çorba kaşığı domates salçası
 2 çorba kaşığı tereyağı
 7 su bardağı et suyu veya su
 3 diş sarımsak
 Tuz
 Kuru nane
 Kırmızıbiber
 
 Orta boy tencereye mercimek ve bulguru koyalım. Suyu ekleyip tuzu ayarlayarak mercimek ve bulgur yumuşayana kadar pişirelim.
 Bir tavada tereyağını eritelim doğranmış sarımsağı pembeleşene kadar kavuralım. Salçayı ekleyip birkaç dakika daha kavuralım. Nane kırmızı biber ekleyerek çorbanın üzerine gezdirelim, karıştırıp servis yapalım.
 
 
 | 
| Acem Çorbası | 
|  | Ateş Kaptan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.07.2007
 Mesajlar: 30
 
 | Kısa URL: https://ml.md/lc76283 Gönderme Tarihi: 31.May.2012
 3,880 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 2 kahve fincanı erişte
 2 kahve fincanı şehriye
 1 su bardağı haşlanmış nohut
 2 çorba kaşığıyeşil mercimek
 4 su bardağı et suyu
 Kırmızı biber
 Nane
 Limon suyu
 1 kahve fincanı sıvı yağ
 
 4 bardak et suyu tencereye koyun, kaynayınca erişte, şehriye, nohut, mercimek ekleyin kısık ateşte 15 dakika, pişirin. 1 fincan sıvı yağ ufak 1 tavada kırmızı biber ile kavurun, çorbanın üstüne dökülür, nane serpin. Limon suyu ile servis yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |