| 
 | 
| Acebekli Çorba (Adana) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc54465 Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2010
 2,553 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 su bardağı kuru börülce (iri acebek)
 1,5 su bardağı maş (küçük acebek)
 50 gr tereyağı (4-5 yemek kaşığı sıvıyağ da kullanabilirsiniz)
 1 tepeleme yemek kaşığı un
 1,5 yemek kaşığı domates salçası
 1 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
 
 Maş ve kuru börülceyi iyice yıkayıp bol miktardaki suda 3-4 saat kadar bekletin.
 Tekrar yıkayıp süzdükten sonra, orta boy bir tencereye koyup, üzerine iki parmak çıkacak kadar su ekleyin. Orta ısılı ateşte, kaynayıncaya kadar pişirin.
 Kaynamaya başlayınca ocağın altını biraz kısın ve maş ve börülce iyice yumuşayıncaya, hatta biraz dağılıncaya (iyice helmeleninceye kadar) kadar pişirin.
 Tuz ve karabiberi katıp çorbanın tarhana çorbası kıvamında olması için gerekirse sıcak su ilave edin.
 Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; tereyağını bir tavada eritip üzerine unu ekleyin. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak un hafifçe sararıncaya kadar, 2-3 dakika kavurun.
 Salçayı ekleyip kırmızı biberi kattıktan sonra 2-3 dakika daha kavurarak ocaktan alın.
 Hazırladığınız sosu çorbaya katıp sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. İsterseniz çorbaya limon da sıkabilirsiniz.
 
 
   Fotoğraf "lezzet destanı" tarafından gönderildi. 03.08.2018
 
 
 | 
| Acebek Çorbası (Adana) | 
|  | OlurMuOlur Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 24.07.2020
 Mesajlar: 62
 Şehir: Sincan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc164314 Gönderme Tarihi: 18.Nis.2022
 288 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Fatma Arslantaş
 
 Acebekler (Börülce) önceden ıslanır.
 Bir gün sonra et suyunda haşlanır.
 Yumuşamaya başladıktan sonra yarım su bardağı pilavlık bulgur eklenir.
 Çorba özleşince tuz ve kızdırılmış yağ ve salça eklenerek karıştırılır.
 Yemeğin altı söndürülür.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |