| 
 
 
 | 
ABANUŞ (GAZİANTEP) | 
  | 
Çay ve Sempati 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.08.2008 
Mesajlar: 20 Şehir: Bodrum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc26805 
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2008 
4,040 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMESİ:
 
200 gr. kuşbaşı et,
 
2 çorba kaşığı tereyağı,
 
4 patlıcan,
 
2-3 sivri biber,
 
3 domates,
 
3-4 diş sarımsak.
 
 
Sivribiber, domates ve patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Közlediğiniz malzemeye dövülmüş sarımsakları, karabiber ve tuzunu ekleyerek karıştırın. Eti tereyağında suyunu çekene dek kavurun. Patlıcanlı karışımın üzerine eti yayın.
  
 | 
Abanuş Kebabı (Gaziantep) | 
  | 
leylicik 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 31.12.2007 
Mesajlar: 15
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc20336 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2007 
4,804 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
10 adet patlıcan
 
4 adet biber
 
3 adet domates
 
Karabiber
 
Tuz
 
5 diş sarımsak
 
Yarım bardak margarin
 
350 gram kemiksiz kuzu eti
 
2 adet soğan
 
 
Patlıcanları, kabuklarıyla beraber ateşte veya közde pişirin. Biberleri de aynı şekilde pişirin. Domatesleri soyun, çekirdeklerini alın. Patlıcanları soyup hepsini ufak ufak doğrayın. Ayrı bir tencerede etleri kavurun. Soğanlarla beraber pişirin ve sarımsakları ezin. Pişmekte olan ete ilave edin ve kuşbaşı etleri patlıcanların üstüne yayın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |