|
Abant Usulü Kuzu Kebabı (Bolu) |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc52204
Gönderme Tarihi: 28.May.2010
3,474 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kilo kuzu eti (irice doğranmış)
500 gram patlıcan
2 adet orta boy soğan
2 adet dolmalık biber
Yarım demet maydanoz
3 adet iri domates
1 çorba kaşığı tereyağı
Kızartmalık yağ
Tuz
Sos için:
30 gram tereyağı
3/4 kahve fincanı un
250 gram süt
1 kahve fincanı kaşar rendesi
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
Tencereye 1 kaşık tereyağını, kemiksiz kuzu etini ve ince kıyılmış soğanları iyice kavurun. Kısık ateşte eti pişmeye bırakın. Etin suyu azaldıkça 1'er fincan sıcak su ilave ederek pişirme işlemini tamamlayın. Ayrı bir yerde patlıcanları temizleyip alacalı soyun. Yarım parmak inceliğinde dilimleyip, tuzlu suyun içinde 30 dakika süreyle bekletin. Böylelikle patlıcan acı suyunu atacaktır. Patlıcanları hafif sıkıp suyunu alın. Bol yağda kızartıp kağıt peçete üzerine alın. Aynı yağda uzunlamasına böldüğünüz 2 adet dolmalık biberi kızartın. Patlıcanları fırın tepsisine dizin. Üzerine pişen etleri koyun, onlarında üzerine sırasıyla biberleri, soyulmuş ve dilimlenmiş domatesleri dizin. Kebabı kendi suyunda pişmeye bırakın, domatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Ayrı bir yerde un ve yağı hafif sarartın. Süt ilave edin. Karışım hafif koyulaşınca rendelenmiş kaşar koyup karıştırın. Bu karışımı kebabın üzerine dökün. Kebabı 200 dereceye ayarladığınız fırında üzerindeki sos kızarana d
|
Abant Kebabı (Bolu) |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc60548
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2011
2,711 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram kuzu kuşbaşı
2-3 diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Yeteri kadar tuz karabiber
Krep hamuru:
2 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yeteri kadar sıvı yağ
Soğanı küp küp doğrayın. 1 kaşık tereyağı ile ince kıyılmış sarımsakla soteleyin. Etleri ilave edin. Etler renk değiştirip suyunu çekinceye kadar kavurun. Salça, sıcak su ve tuz ilavesiyle pişmeye bırakın. Pişen etleri suyundan süzdürün. Ayrı bir yerde bekletin. Un, süt, yumurta ve tuzu boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Teflon tavada harç bitinceye kadar orta kalınlıkta krepler pişirin. (Tavayı her seferinde yağlayın.) Etleri kreplere taksim edin. Servis tabağına alın. Pişen etin suyundan üzerine gezdirin. Tereyağlı sade pilavla servise sunun.
|
|