| 
 
 
 | 
3 Malzemeli Kurabiye | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146701 
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2019 
2,458 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı ayçiçek yağı
 
3 - 3,5 su bardağı un
 
1 paket toz krem şanti
 
 
1 su bardağı ayçiçek yağını derin bir karıştırma kabına alın. 1 paket toz krem şantiyi ve unun 1 bardaklık kısmını ilave ederek karıştırmaya başlayın. 2 su bardağı unu da azar azar ilave edin ve yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Kıvam alan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin. Ardından yağlı kağıt serili bir fırın tepsinin üzerine kurabiyelerinizi aktarın.
 
175 derecede ısıtılmış fırında rengi hafif değişene kadar 15-20 dakika arası pişirin. Çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra tüketin.
 
 
Not: Fırından çıkardığınız kurabiyeler oda ısısında da sertleşmeye devam edecektir. Onları mümkünse ızgara teli üzerinde dinlendirin.
 
 
 
  
 | 
Üç Malzemeli Kurabiye | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc155621 
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2021 
914 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3/4 su bardağı ayçiçek yağı (180 ml.)
 
2,5 su bardağı un (350 gram)
 
1 paket toz krem şanti (80 gram)
 
Üzeri için:
 
4 yemek kaşığı toz şeker (arzuya göre)
 
 
Ayçiçek yağını derin bir karıştırma kabına alın.
 
Elenmiş un ve toz krem şantiyi katıp bu üç malzemeyi özleşene kadar yoğurun.
 
Kıvam alan kurabiye hamurunu yağlı kağıt üzerinde bir merdane yardımıyla açıp yuvarlak kalıp yardımıyla şekil verin.
 
Üzerlerini toz şekere batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
 
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, orta rafta 15-20 dakika kadar pişirin. Fırından çıkan kurabiyeleri oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra ılık olarak servis edin.
 
 
Not: Arzuya göre; toz şekere batırmadan pişirdiğiniz kurabiyeleri, pudra şekerine bulayarak da servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
3 Malzemeli Kurabiye | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc167133 
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2022 
393 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
2,5 su bardağı un
 
 
Yoğurma kabımıza pudra şekeri, sıvı yağ ve unun bir kısmını alarak malzemelerimizi birbiri ile özleşene kadar karıştıralım.
 
Unu yavaş yavaş ilave ederek malzemelerimizi karıştıralım. Hamurumuz el ile yoğurma kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edelim.
 
Kıvam almaya başlayan hamurumuza biraz daha un ilave ederek elimizle yoğurmaya başlayalım.
 
Hazır olan hamurumuzdan parçalar alarak elimizle yuvarlayarak şekil verelim ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize alalım. Bu ölçüler ile yaptığınızda 20 adet kurabiye elde edebilirsiniz.
 
Ardından kurabiyelerimizin üzerine tel çırpıcının en küçüğünün ucu ile bastırarak şekil verelim.
 
Daha sonra kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 160°C fırında yaklaşık 15 dakika kadar pişmeye bırakalım. Kurabiyelerimizin üzerinin beyaz kalmasına dikkat edelim.
 
Pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edelim.
 
 
 
  
 | 
3 Malzemeli Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc168094 
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2022 
360 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı un
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
Üzeri için:
 
Pudra şekeri
 
 
İlk olarak yağ ve şekeri bir kaba alıp güzelce karıştırın.
 
Ardından unu ekleyerek hamur kıvamı almasını sağlayın.
 
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın veya istediğiniz şekli verin.
 
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin.
 
Oda sıcaklığında soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri dökün.
 
 
Not: Malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
 
 
 
  
 | 
Üç Malzemeli Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178259 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2024 
283 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
2 adet muz (olgunlaşmış, büyük boy)
 
3 yemek kaşığı kakao
 
1/2 su bardağı yer fıstığı ezmesi
 
 
Muzları soyun ve bir kaç parçaya bölün. 
 
Kakao ve fıstık ezmesiyle birlikte geniş bir kaba alın.
 
Bir çatal yardımıyla muzları ezerek, tüm malzemeyi iyice karıştırın.
 
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, aralarında boşluk bırakarak birer kaşık halinde dökün.
 
Önceden ısıtılmış 175° derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin. 
 
Oda sıcaklığında soğuduktan sonra servis edin. 
 
 
Not: Fırından çıkarmadan önce kurabiyelerin üzerine hafifçe bastırın.  Elinize yapışmıyorsa pişmiş demektir.
 
 
 
  
 | 
3 Malzemeli Kurabiye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177331 
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2024 
275 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı fıstık ezmesi
 
1 su bardağı un
 
1 adet büyük boy yumurta
 
İsteğe bağlı olarak kakao
 
 
Fırını önceden 180°C dereceye ayarlanır ve fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
 
Bir karıştırma kabına fıstık ezmesi, un ve yumurta eklenir iyice karıştırılır. Hamur kıvam alana kadar yoğurulur.
 
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir.
 
Hazırlanan kurabiye hamurları hafifçe bastırılır veya çatal yardımıyla üzerlerine şekil verilir.
 
Önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika veya kurabiyeler altın rengini alana kadar pişirilir.
 
 
 
  
 | 
3 Malzemeli Kurabiye | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183595 
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2025 
117 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
 
3 yemek kaşığı pudra şekeri
 
1,5 su bardağı un
 
 
Oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini bir kaba alın, güzelce karıştırın.
 
Üzerine azar azar unu ekleyerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
 
Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ya da şekil verin.
 
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 12-15 dakika, hafif pembeleşene kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
3 Malzemeli Kurabiye | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184156 
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2025 
68 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı un
 
1/2 su bardağı pudra şekeri
 
100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
 
 
Tereyağını bir kaba alın ve oda sıcaklığında yumuşamasını bekleyin. Yumuşayan tereyağını pudra şekeri ile iyice karıştırın.
 
Karışıma un ekleyin ve yoğurmaya başlayın. Yoğurduğunuz hamur, pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğrulmalı. Hamur çok sert olmamalıdır, eğer çok sert olursa biraz daha tereyağı ekleyebilirsiniz.
 
Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
 
Önceden ısıtılmış 170°C fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Kurabiyelerin üzeri hafif altın rengi alana kadar pişirmeye devam edin.
 
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, üzerlerini pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
3 Malzemeli Kurabiye | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3321 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185376 
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2025 
66 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı fındık ya da badem ezmesi (yer fıstığı ezmesi de kullanılabilir)
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 adet yumurta
 
 
Derin bir kapta fındık ezmesi, şeker ve yumurtayı iyice karıştırın.
 
Karışımdan küçük parçalar alarak ceviz büyüklüğünde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin.
 
Fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçince servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |