Ev yapımı dondurma tarifi için bitter çikolata ve badem parçaları hariç tüm malzemeleri rondodan geçirin.
Karışımı dondurma kalıplarına yerleştirin. Kolayca tüketmek adına kalıplara dondurma çubuğu koyun. Dondurucuya yerleştirin.
Dondurmalar yeterince donduktan sonra çıkarın. Eritilmiş bitter çikolatanın içerisine badem parçalarını ekleyin. Sonrada yaptığınız dondurmaları batırın. Çikolata kaplaması donunca ev yapımı dondurmanız yemeye hazır.
2,5 su bardağı soğuk sıvı krema
400 gr şekerli yoğunlaştırılmış süt
1 tatlı kaşığı saf vanilya özü
Ezilmiş kurabiye veya çikolata parçaları (isteğe bağlı)
Bir kabın içerisine soğuk kremayı ekleyin ve yoğunlaşana kadar çırpın.
Çırpma işlemini bırakmadan yoğunlaştırılmış sütü yavaş yavaş ekleyin.
Daha sonra vanilya özünü de ekleyerek çırpmaya devam edin.
Karışımı söndürmemeye özen göstererek, karışımı yavaşça bir spatula yardımıyla alttan üste doğru karıştırın.
Karışımı dondurma kabına ya da soğuğa dayanıklı bir kaba koyun.
Üstünü streç filmle örtün ve dondurma çekilebilir hale gelene kadar en az 3 saat en fazla bir geceye kadar dondurun.
Üzerine dilerseniz çikolata ve kurabiye parçaları ekleyerek servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc155011
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2020
370 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet olgun muz
1 yemek kaşığı bal
7-8 adet ceviz içi
Muzların kabuklarını soyun. Kabuğunu soyduğunuz muzları orta büyüklükte dilimleyin.
Dilimlediğiniz muzları buzdolabı poşetine aktarın. Dondurucuda bir gece, vaktiniz yoksa en az 4 saat donmaları için bekletin.
Donan muzları çıkarın. Oda sıcaklığında birkaç dakika bekletin.
Ardından robotunuza ya da blender?ın içerisine donan muzları aktarın.
Muzları yavaş yavaş ezmeye başlayın. Belli aralıklarla kenarda kalan muzları spatula yardımıyla içeriye alın.
Muzlar, kremamsı bir kıvam alacaktır. Bu kıvamı aldığında içerisine son olarak balı ilave edin ve iyice karıştırın.
Dilerseniz bu şekilde kremamsı bir şekilde kaselere aktarabilir, üzerini cevizlerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Daha soğuk tüketmek isterseniz hazırladığınız karışımı bir kaba aktarın. Üzerini cevizlerle süsleyin. 15 dakika daha dondurucada bekletin. Ardından servis edin.
Not: Kullanacağınız muzları iyice olgunlaşmış muzlardan seçmeye çalışın. Muzları dilimleyerek vaktiniz varsa bir gece, yoksa en az 4 saat buzlukta bekletin. Damak zevkinize göre bal miktarını arttırabilirsiniz. Dilerseniz bal yerine fıstık ezmesi, fındık ezmesi de kullanabilirsiniz. Arzu ederseniz hiçbir şey eklemeden de dondurmanızı hazırlayabilirsiniz.