Kısa URL: https://ml.md/lc79715
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2012
2,005 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet bazlama ekmeği
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam şeker
1 çay bardağı süt
100 gram kaşar peyniri
Arzu edilen diğer malzemeler
Öncelikle salça sosunu hazırlayın. Tereyağını eritip üzerine sütle salçayı ekleyin ve karıştırın. İstediğiniz baharatları da içine ekleyip karıştırın. Kaşar peyniri rendeleyin. Bu arada bazlamayı ortadan ikiye kesin. Üzerine salçalı sosu sürün. Rendelenmiş peyniri ve istediğiniz malzemeyi de üzerine yerleştirip 200 derecedeki fırında 3 dakika pişirip çıkartın. Hamur zaten önceden piştiği için peynirin erimesi yeterli olacaktır.
Kısa URL: https://ml.md/lc63648
Gönderme Tarihi: 30.May.2011
2,962 defa indirildi / yazdırıldı
Elif Korkmazel
2 adet lavaş ekmeği
1 adet domates
100 gram kaşar peyniri
50 gram lor peyniri
5 adet siyah zeytin
Sosu için:
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı salça
1 çay kaşığı kekik
Sosu için gereken malzemeyi bir kapta karıştırın. Lavajın üzerine kaşıkla sürün ve üzerine lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, dilimlenmiş domates ve zeytinlerle süsleyip 200 derecedeki ısıtılmış fırında 3 dakika pişip sıcak servis yapın.