| 
 
 
 | 
3-2-1 Poğaça | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc157416 
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2021 
430 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
2 su bardağı yoğurt
 
3 paket kabartma tozu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı sirke
 
4 su bardağı un
 
Üzeri İçin:
 
3 kaşık pekmez
 
Yarım çay bardağı su
 
Susam
 
 
Yoğuracağınız kaba sıvı yağ, yoğurt, sirke, tuz biraz un ve kabartma tozlarını alarak yoğurmaya başlayalım.
 
Kalan unu kontrollü bir şekilde ekleyerek, kulak memesi kıvamına getirelim.
 
Diğer yandan bir kasede pekmez ve suyu karıştıralım.
 
Genişçe bir tabağa susamı alalım.
 
İstediğiniz boyutta hamurlar kopararak, şekillendirelim.
 
Önce pekmezli suya sonra susama bulayalım.
 
180 derecelik fırında kızarana dek pişirelim.
 
 
 
  
 | 
3 2 1 Poğaça | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc161691 
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2021 
457 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
5 su bardağı un
 
3 paket kabartma tozu
 
1 adet yumurta beyazı
 
2 su bardağı yoğurt
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı sirke
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
İçi için:
 
Beyaz peynir (İsteğe göre patatesli harç, kaşarlı harç, kıymalı harç ve dereotlu harç da olabilir.)
 
Üzeri için:
 
2 yemek kaşığı susam
 
1 adet yumurta sarısı
 
Çörekotu
 
 
3 2 1 poğaça tarifi için önce hamuru yoğurun. En son azar azar un ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur olmalı.
 
İç harcın alın, poğaçaların orta kısmına bir miktar beyaz peynir ekleyin ve iki tarafından kapatın.
 
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine, hazırladığınız poğaçaları dizin.
 
Bir fırça yardımıyla yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün. Yumurtaya bir damla sıvıyağ damlatın.
 
Son olarak susam ve çörek otu ile süsleyin.
 
200 derece ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilınan poğaçaları servis edebilirsiniz. 3 2 1 poğaçaları hazır.
 
 
 
  
 | 
3 2 1 Poğaça | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163972 
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2023 
355 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı yoğurt
 
Yarım su bardağı sıvı yağ
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
1,5 paket kabartma tozu
 
2 su bardağı un
 
Yarım çay bardağı galeta unu
 
İçi için:
 
1 kase lor peynir
 
 
Bir kasenin içinde yoğurdu, sıvı yağını, tuzu ve kabartama tozunu karıştırın.
 
Bu karışım pürüzsüz olmalı.
 
Ardından unu yavaş yavaş kasenin içine boşaltın ve yoğurmaya başlayın.
 
Fırını o sırada 180 derece ısıtın.
 
Ardından hamur kıvamı tutunca streçleyip 15 dakika dinlendirin.
 
Akabinde hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp elinizle yuvarlatın.
 
Galeta ununa batırıp yağlı kağıdın üzerine dizin.
 
Fırına koyup 35 dakika pişmesini bekleyin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |