Kısa URL: https://ml.md/lc97763
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2014
1,874 defa indirildi / yazdırıldı
Hamuru için:
2 adet yumurta
120 gram tereyağı
2.5 su bardağı un
10 gram yaş maya
1.5 çay bardağı ılık süt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
İçi için:
100 gram beyaz peynir
100 gram kaşar peyniri rendesi
4 dal kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Hamuru için gereken malzemeleri hızlıca bir kabın içinde yoğurun. Üzerini örtüp 20 dakika dinlenmeye bırakın. Unlanmış tezgâhta açıp yuvarlaklar halinde kesin. Peynirleri ezip, içine maydanozu ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberini de içine ekleyin. Bu iç harcı hamurların ortalarına paylaştırıp kapatın. Yarım ay olacak şekilde katlayıp tepsiye sizin. Yumurta sarısı sürüp tepsiyi 190 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Çıkınca sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc97070
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2014
1,749 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yumurta
100 gram beyaz peynir
100 gram kaşar peyniri
2 çorba kaşığı tereyağı
2,5-3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı yoğurt
Peynirleri bir kaba rendeleyin. Bir yumurtanın sarısını bir kaba ayırın. Peynirlerin üzerine diğer bütün malzemeleri ekleyip hızlıca yoğurun. Dinlendirmeye gerek yok hemen unlanmış tezgâhta açıp yuvarlaklar halinde kesin. İçine bir şey koymadan yarım ay şekline kapatıp tepsiye sizin. Yumurta sarısı sürüp tepsiyi 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Çıkınca çayın yanında sıcak olarak servis yapın. El oyalamayan pratik bir poğaça.