Kısa URL: https://ml.md/lc41710
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2009
3,367 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket bukle makarna
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 adet üçgen peynir
1 su bardağı süt
50 gr kahvaltılık tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kekik
1 su bardağı ufalanmış mısır cipsi
1 çorba kaşığı tuz
Makarnayı haşlayın ve süzün. Makarda dinlenirken, kısık ateşte 50 gr kahvaltılık tereyağını eritin. Makarnayı ilave edin ve karıştırın. Bu sırada 1 su bardağı süt, 1 su bardağı kaşar peyniri ve ufak parçalara ayırdığınız üçgen peynirleri makarnaya ekleyerek karıştırın. Makarna koyu bir kıvam almaya ve kaşığa yapışmaya başlayana kadar sürekli karıştırmaya devam edin. Servis ederken üzerine ufalanmış mısır cipsi ve kekik serpin. Sıcakken tüketin.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 06.04.2023
Kısa URL: https://ml.md/lc176763
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2024
169 defa indirildi / yazdırıldı
400 gram makarna
2 yemek kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
1 su bardağı krema
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
Yarım su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
Yarım çay bardağı taze fesleğen yaprakları
Tuz
Karabiber
Makarna tuzlu suda haşlanır. Haşlandıktan sonra süzülerek bir kenara alınır.
Geniş bir tavada tereyağı eritilir.
Rendelenmiş sarımsaklar ekleyip kokusu çıkana kadar kısık ateşte sotelenir.
Tavaya krema eklenir ve karıştırarak ısınınca parmesan peyniri ile mozzarella peynirini eklenir. Karışım koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirilir.
Fesleğen yaprakları ince doğranır ve sosun içine eklenir. Karıştırarak birkaç dakika daha pişirilir.
Tuz ve karabiberle sos, damak zevkine göre tatlandırılır.
Haşlanmış makarna sos ile harmanlanır ve servis tabağına alınır.
Üzerine isteğe bağlı olarak biraz daha parmesan peyniri serpiştirerek sıcak servis yapılır.