Kısa URL: https://ml.md/lc64831
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2011
2,715 defa indirildi / yazdırıldı
7-8 adet beyaz lahana yaprağı
1 adet küçük kırmızı lahana
1 adet havuç
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı kekik, tuz
Lahanaları ayrı ayrı kaplarda haşlayın. Sularını iyice süzüp soğumaya bırakın. Havucu rendeleyin. Maydanozu temizleyip, doğrayın. Servis tabağına havucu, beyaz lahanayı ve kırmızı lahanayı birbirlerine karıştırmadan yerleştirin. Üzerine maydanozu serpin. Bir kapta zeytinyağını ve limon suyunu, kekik ve tuzu birlikte çırpın. Karışımı salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc61819
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2011
2,802 defa indirildi / yazdırıldı
1 büyük beyaz lahananın dış yaprakları
1 küçük kırmızı lahana
1 çorba kaşığı tuz
1 küçük limonun suyu
Kırmızı lahanayı ortadan ikiye bölünüz. Ortasındaki sert kısmı çıkarıp attıktan sonra, lahanayı keskin bir bıçakla kesme tahtası üstünde elden geldiğince ince olarak kesiniz. Tuz ile iyice ovaladıktan sonra bol su ile iyice yıkayınız.
Lahanaları derince bir kaba koyup üstüne limon suyunu sıktıktan sonra çatalla karıştırınız. Kabı buzdolabına kaldırıp 2-3 saat bekletiniz.
Büyük bir salata kasesinin içine beyaz lahananın dış yapraklarını döşeyiniz. Buzdolabında dinlendirdiğiniz kıyılmış kırmızı lahanaları süzüp, kasenin içine doldurarak servis ediniz.
Not: Kırmızı lahana salatasını et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.