Stefanos Yerasimos
 
 
Yarım kg ıspanak
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
2 adet soğan
 
Pilav için:
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
2 su bardağı pirinç
 
1.5 tatlı kaşığı tozşeker
 
Tuz
 
Yarım tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
 
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
 
Süslemek için:
 
Badem
 
 
Ispanak yapraklarını bol suyla yıkayıp, incecik kıyın.
 
Tencereye sıvıyağı koyup, incecik kıyılmış soğanları ekleyin.
 
Soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.
 
Ayrı bir tencerede tereyağını eritin.
 
Üzerine pirinci ekleyip kavurun.
 
Tozşeker, tuz, kırmızı tozbiberi ilave edin.
 
3 su bardağı tavuk suyunu katın.
 
Ispanağı da aktarıp, kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
 
Pilavı demlendirip, bademlerle süsleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 |