https://www.cumhuriyet.com.tr
2 adet orta boy kabak
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz
Tuz
Karabiber
Üzeri için: dereotu veya nane (isteğe bağlı)
Kabakları spiral doğrayıcı ya da ince jülyen şeklinde doğrayarak spagetti formuna getirin.
1 yemek kaşığı zeytinyağı ile tavada 3-4 dakika soteleyin. Hafif diri kalması yeterlidir.
Bir kasede süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak, tuz ve kararbiberi karıştırın.
Ilınan kabakları yoğurtla karıştırın ve üzerine dövülmüş ceviz serpin.
Servis tabağına alın, dilerseniz nane veya dereotu ile süsleyin. Ilık ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

|