Kısa URL: https://ml.md/lc174481
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2023
223 defa indirildi / yazdırıldı
İrfan Rıza Yazıcıoğlu
4 yumurta
2 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı su
1 kaşık toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Sıvı yağ
Şurup için:
1 kg şeker
4 su bardağı su
1 limon
Yumurta, yoğurt, su, tuz ve toz şeker iyice çırpılır.
2 su bardağı un ve kabartma tozu karıştırılarak boza kıvamında bir hamur hazırlanır.
Yağlı kaşık yardımı ile ceviz büyüklüğünde hamurlar yağda kızartılır.
Kızartılan zingiller, soğuk şuruba atılır.
Not: Diyarbakır'da genellikle ramazan ve kandillerde yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc131646
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2018
2,812 defa indirildi / yazdırıldı
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
2-3 su bardağı un
3 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
Kabartma tozu
Kızartma için sıvı yağ
4 su bardağı toz şekeri
3,5 su bardağı su
Limon suyu.
Yumurta,yoğurt,su,tuz ve toz şeker iyice çırpılır.
Yaklaşık 2-3 su bardağı un ve kabartma tozu konularak cıvık bir hamur yoğurulur.
Avuçiçine alınan hamur sıkılarak yağlanmış kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde kızdırılmış yağa atılır.
Kızartılan zingiller hemen soğuk şireye atılıp biraz karıştırıldıktan sonra çıkarılır.
Şirenin (şurup) Hazırlanması:
Şekerle su karıştırılıp kaynatılır. Limon suyu ilave edilip ateşten alınır.
Not: İstenirse hamur bu ölçülerde mayalı olarak hazırlanabilir.