| 
 | 
| Zimilange Kavurması (Trabzon) | 
|  | form Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.12.2018
 Mesajlar: 24
 Şehir: Yozgat
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139053 Gönderme Tarihi: 13.Arl.2018
 645 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Dr. Mustafa Duman
 
 Zimilange (Smilax aspera L.) Trabzon yöresinde, tarla ve yol kenarlarında yetişen bir dikenli bitkidir. Bazı yerlerde buna merulcan da denir. İlkbaharda taze yaprakları ve sürgünleri toplanır ve doğranıp suda haşlanır. Haşlanmış barbunya fasülyesi ve haşlanmış zimilange yaprakları soğanla kavrulup zimilange kavurması yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |