https://www.aksam.com.tr
 
 
4 adet patlıcan
 
100 gr. kaşar peyniri
 
2 tane domates
 
1 tane sarımsak (diş)
 
Yarım çay kaşığı karabiber
 
Yarım çay kaşığı tuz
 
Yarım demetten az maydanoz
 
Kızartmak için yarım su bardağı sıvı yağ
 
 
Bir tencereye yağı koyarak ocağın altını açın
 
Ardından patlıcanları soyarak, yatay biçimde 4 eşit parçaya bölün
 
Kaşarı da patlıcanlarla aynı genişlikte bölün
 
Patlıcanları yağda kızartın ve kızarttıktan sonra yağını çektirin
 
Domateslerin kabuğunu alarak rendeleyin ve sarımsaklarla beraber tavada soteleyin. Kaynattıktan sonra baharatları ekleyin
 
Fırın tepsisine veya borcama hazırladığınız patlıcanları alın ve üzerine kaşarları ekleyin. Kaşarlar kat kat haline getirene kadar bu işleme devam edin
 
Patlıcan katlarını bitirdikten sonra domatesli sosu patlıcanların üzerine dökün
 
Kaşarlar eriyene kadar 200 derece ısıttığınız fırında pişirin
 
Kaşarlar eridikten sonra maydanoz ve daha öncesinde hazırladığınız rende kaşarı üzerine süsleyebilirsiniz.
 
 
Not: Zilli Zarife Haldun Tanerin bir oyununun adıdır.
 
 
 
  
 |