https://www.aksam.com.tr
4 adet patlıcan
100 gr. kaşar peyniri
2 tane domates
1 tane sarımsak (diş)
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım demetten az maydanoz
Kızartmak için yarım su bardağı sıvı yağ
Bir tencereye yağı koyarak ocağın altını açın
Ardından patlıcanları soyarak, yatay biçimde 4 eşit parçaya bölün
Kaşarı da patlıcanlarla aynı genişlikte bölün
Patlıcanları yağda kızartın ve kızarttıktan sonra yağını çektirin
Domateslerin kabuğunu alarak rendeleyin ve sarımsaklarla beraber tavada soteleyin. Kaynattıktan sonra baharatları ekleyin
Fırın tepsisine veya borcama hazırladığınız patlıcanları alın ve üzerine kaşarları ekleyin. Kaşarlar kat kat haline getirene kadar bu işleme devam edin
Patlıcan katlarını bitirdikten sonra domatesli sosu patlıcanların üzerine dökün
Kaşarlar eriyene kadar 200 derece ısıttığınız fırında pişirin
Kaşarlar eridikten sonra maydanoz ve daha öncesinde hazırladığınız rende kaşarı üzerine süsleyebilirsiniz.
Not: Zilli Zarife Haldun Tanerin bir oyununun adıdır.
|