|
|
Zeytinyağlı Türlü |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc101744
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2014
1,389 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet patlıcan
1 adet kabak
100 gr taze fasulye
100 gr bamya
2 adet havuç
2 adet domates
1 adet soğan
yarım su bardağı ravika zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına ince ince dilimleyip ikiye kesin. Aynı işlemi kabak ve havuçlar için de yapın. Taze fasulye ve bamyayı da güzelce ayıklayın. Bir tencereye zeytinyağını koyup yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Doğradığınız sebzeleri soğanların üzerine ilave edip 5 dakika kadar kavurun. Daha sonra şekeri, tuzu ve suyunu ilave ettikten sonra kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
|
|
Zeytinyağlı Türlü Tarifleri Keskinoğlu Yemek Tarifleri
|
|