|
Zeytinyağlı Fasulye |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170953
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2023
207 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Taze Fasulye 1 Kilogram
Zeytinyağı 1 Su Bardağı
Toz Şeker 2 Tatlı Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
Soğan 2 Adet
Domates 3 Adet
Nar Ekşisi 2 Yemek Kaşığı
Sarımsak 3 Diş
Zeytinyağlı Fasulye İlk önce 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını tencereye koyun daha sonra fasulyeleri üzerine ekleyin.
Domatesleri halka halka doğrayın ve fasulyelerin üzerine dizin.
Kuru soğanı ortadan kesip yarım ay şeklinde doğrayın ve onları da tencereye ekleyin. Daha sonra sarımsakları da 3 parça doğrayıp ekleyin.
1 tatlı kaşığı kadar toz şekeri, nar ekşisini ve tuzu ilave edin.
Kesilmiş olan yağlı kağıdı zeytinyağlının üstüne yerleştirin, böylece kendi buharında pişmesi sağlanacak.
Tencerenin kapağını kapatın ve 25 dakika pişirdikten sonra servise sunun.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 24.04.2024
|
Zeytinyağlı Fasulye |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179666
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2024
144 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet soğan
750 gram fasulye
4 adet domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağlı
Soğanları piyaz şeklinde doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
Fasulyelerin kılçıklarını aldıktan sonra istediğiniz boyutta kırın.
Daha sonra geniş tabanlı bir derin tencereye en önce soğanları bir katman halinde yerleştirin ve tuzlayın.
Soğanların üstüne fasulyeleri de katman halinde dizin ve tuzlayın.
Fasulyeleri tencereye iyice bastırdıktan sonra küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin.
Tekrar tuzlayın.
Daha sonra yağın yarısını tencerenin kenarından gezdirerek dökün.
Tencereyi ağzı kapalı halde kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pişme sırasında asla karıştırmayın.
Yaklaşık 3.5- 4 saat kadar piştikten sonra fasulyenizi ocaktan alın ve kalan yağı ekleyin.
Bir gece dinlendirdikten sonra oda sıcaklığında servis edebilirsiniz.

|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc177478
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2024
143 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
1 kg taze fasulye
1 adet soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
Tuz
Taze fasulyeleri kılçıkları varsa ayıklayın. Yıkayıp, istediğiniz boyutta kırın ve bir kenara alın. Soğanı küp küp doğrayın ve domatesleri rendeleyin. Tencereye zeytinyağını alıp, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Fasulyeleri ve tuzu da tencere içerisine ekleyin ve karıştırın. Rendelenmiş domatesleri de tencereye dökün. Son olarak sıcak su ve toz şekeri de karışıma ekleyerek fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2656 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184795
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2025
37 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram taze fasulye
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım çay bardağı su
1 adet domates (isteğe bağlı)
Taze fasulyeleri yıkayıp uçlarını kesin ve doğrayın.
Soğanı ince ince doğrayın ve bir tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup soğanları kavurun.
Doğranmış sarımsakları ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
Ardından doğradığınız taze fasulyeleri tencereye ekleyin ve karıştırın.
Tuz, şeker ve yarım çay bardağı suyu ekleyin. Karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatın ve orta ateşte 15-20 dakika pişirin.
Eğer isterseniz, rendelenmiş domatesi de ekleyerek yemeği lezzetlendirebilirsiniz.
Zeytinyağlı taze fasulye piştikten sonra soğumaya bırakın, ardından soğuk olarak servis yapın.

|
Zeytinyağlı Taze Fasulye |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2656 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc184429
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2025
26 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr taze fasulye
1 büyük kuru soğan
2 orta boy domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
1 su bardağı sıcak su
Fasulyeleri ayıklayın. Kılçıklarını alın, ortadan ikiye bölün veya isteğe göre verev doğrayın.
Soğanı doğrayın ve zeytinyağıyla birlikte tencereye alın. Kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun.
İsteğe göre ince doğranmış sarımsağı ve salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
Domatesleri ekleyip karıştırın, birkaç dakika pişirin.
Üzerine fasulyeleri yerleştirin, şeker ve tuzu ekleyin. Fasulyeleri çok karıştırmadan malzemeleri yayın.
Sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp önce yüksek ateşte kaynatın, sonra kısık ateşte 30–40 dakika pişirin.
Piştikten sonra oda sıcaklığına gelince buzdolabında dinlendirin. Soğuk servis edin.

|
|