| 
 
 
 | 
Zeytinyağlı Fasulye | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170953 
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2023 
221 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Taze Fasulye 1 Kilogram
 
Zeytinyağı 1 Su Bardağı
 
Toz Şeker 2 Tatlı Kaşığı
 
Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
 
Soğan 2 Adet
 
Domates 3 Adet
 
Nar Ekşisi 2 Yemek Kaşığı
 
Sarımsak 3 Diş
 
 
Zeytinyağlı Fasulye İlk önce 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağını tencereye koyun daha sonra fasulyeleri üzerine ekleyin.
 
Domatesleri halka halka doğrayın ve fasulyelerin üzerine dizin.
 
Kuru soğanı ortadan kesip yarım ay şeklinde doğrayın ve onları da tencereye ekleyin. Daha sonra sarımsakları da 3 parça doğrayıp ekleyin.
 
1 tatlı kaşığı kadar toz şekeri, nar ekşisini ve tuzu ilave edin.
 
Kesilmiş olan yağlı kağıdı zeytinyağlının üstüne yerleştirin, böylece kendi buharında pişmesi sağlanacak.
 
Tencerenin kapağını kapatın ve 25 dakika pişirdikten sonra servise sunun.
 
 
 
 
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 24.04.2024
  
 | 
Zeytinyağlı Fasulye | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179666 
Gönderme Tarihi: 28.Eyl.2024 
160 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet soğan
 
750 gram fasulye
 
4 adet domates
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay bardağı zeytinyağlı
 
 
Soğanları piyaz şeklinde doğrayın.
 
Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra küp küp doğrayın.
 
Fasulyelerin kılçıklarını aldıktan sonra istediğiniz boyutta kırın.
 
Daha sonra geniş tabanlı bir derin tencereye en önce soğanları bir katman halinde yerleştirin ve tuzlayın.
 
Soğanların üstüne fasulyeleri de katman halinde dizin ve tuzlayın.
 
Fasulyeleri tencereye iyice bastırdıktan sonra küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin.
 
Tekrar tuzlayın.
 
Daha sonra yağın yarısını tencerenin kenarından gezdirerek dökün.
 
Tencereyi ağzı kapalı halde kısık ateşte pişmeye bırakın.
 
Pişme sırasında asla karıştırmayın.
 
Yaklaşık 3.5- 4 saat kadar piştikten sonra fasulyenizi ocaktan alın ve kalan yağı ekleyin.
 
Bir gece dinlendirdikten sonra oda sıcaklığında servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Taze Fasulye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc177478 
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2024 
153 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
1 kg taze fasulye
 
1 adet soğan
 
2 adet domates
 
1 yemek kaşığı salça
 
Yarım su bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı toz şeker
 
1 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
 
Taze fasulyeleri kılçıkları varsa ayıklayın. Yıkayıp, istediğiniz boyutta kırın ve bir kenara alın. Soğanı küp küp doğrayın ve domatesleri rendeleyin. Tencereye zeytinyağını alıp, soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Fasulyeleri ve tuzu da tencere içerisine ekleyin ve karıştırın. Rendelenmiş domatesleri de tencereye dökün. Son olarak sıcak su ve toz şekeri de karışıma ekleyerek fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Taze Fasulye | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184795 
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2025 
75 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram taze fasulye
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 adet soğan
 
2 diş sarımsak
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
Yarım çay bardağı su
 
1 adet domates (isteğe bağlı)
 
 
Taze fasulyeleri yıkayıp uçlarını kesin ve doğrayın.
 
Soğanı ince ince doğrayın ve bir tencereye 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup soğanları kavurun.
 
Doğranmış sarımsakları ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
 
Ardından doğradığınız taze fasulyeleri tencereye ekleyin ve karıştırın.
 
Tuz, şeker ve yarım çay bardağı suyu ekleyin. Karıştırdıktan sonra tencerenin ağzını kapatın ve orta ateşte 15-20 dakika pişirin.
 
Eğer isterseniz, rendelenmiş domatesi de ekleyerek yemeği lezzetlendirebilirsiniz.
 
Zeytinyağlı taze fasulye piştikten sonra soğumaya bırakın, ardından soğuk olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Zeytinyağlı Taze Fasulye | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3291 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184429 
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2025 
52 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr taze fasulye
 
1 büyük kuru soğan
 
2 orta boy domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
 
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)
 
1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
 
1 çay kaşığı toz şeker
 
Tuz
 
1 su bardağı sıcak su
 
 
Fasulyeleri ayıklayın. Kılçıklarını alın, ortadan ikiye bölün veya isteğe göre verev doğrayın.
 
Soğanı doğrayın ve zeytinyağıyla birlikte tencereye alın. Kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun.
 
İsteğe göre ince doğranmış sarımsağı ve salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
 
Domatesleri ekleyip karıştırın, birkaç dakika pişirin.
 
Üzerine fasulyeleri yerleştirin, şeker ve tuzu ekleyin. Fasulyeleri çok karıştırmadan malzemeleri yayın.
 
Sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp önce yüksek ateşte kaynatın, sonra kısık ateşte 30–40 dakika pişirin.
 
Piştikten sonra oda sıcaklığına gelince buzdolabında dinlendirin. Soğuk servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |