|
Zeytinyağlı Taze Bakla |
|
Eşik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 67 Şehir: tekirdag |
Kısa URL: https://ml.md/lc3438
Gönderme Tarihi: 04.May.2006
4,309 defa indirildi / yazdırıldı
|
3/4 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 kg taze sakız bakla
1.5 su bardağı su
4 adet taze soğan
1 demet dereotu
1/2 adet limon
tuz
Taze baklaları iki ucundan kesip, kılçıklarından sıyrın. Ortalarından bölüp, su koyduğunuz bir tencerenin içerisine atın. Baklaları sudan çıkarıp, süzün. Üzerine taze soğanları doğrayın, bunları yarım limonun suyu, bir yemek kaşığı toz şeker ve tuzla karıştırıp, harmanlayın, ovun. Bir tencereye yağ koyup, kızdırın, üzerine baklaları döküp, karıştırın. Tencerenin kapağını örtün. Arada bir karıştırarak baklaları öldürün. Yarı pişmiş, sarı bir renk almış baklaların üzerlerine dereotunu kıyın. Hepsinin üzerine birbuçuk su bardağı su koyup, tekrar karıştırın. Kapağını kapatıp orta ateşte iyice pişirin.
ML® Zeytinyağlı Taze Bakla için tıklayın
|
Zeytinyağlı Taze Bakla |
|
kaptanınaşkı
Aşçıbaşı
Kayıt: 28.02.2008
Mesajlar: 22
|
Kısa URL: https://ml.md/lc22249
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2008
3,455 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg bakla
1 adt soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı su
Tuz
Dereotu
Bakla yıkanır, ayıklanır, yayvan bir tencereye konur. Üzerine sırasıyla yarım daire şeklinde doğranmış soğan, sarımsak, un, tuz, şeker, zeytinyağı ve su bırakılır. Kapağı kapatılır. Orta-kısık ateş arası 45 dakika pişirilir. Ilık olarak servis yapılacağı sırada kıyılmış dereotu serpilir.
ML® Zeytinyağlı Taze Bakla için tıklayın
|
Zeytinyağlı Taze Bakla |
|
naz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli |
Kısa URL: https://ml.md/lc3925
Gönderme Tarihi: 20.May.2006
3,237 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo taze bakla
Yarim bardak zeytinyağı
2 soğan
1 adet kesme seker
Yarim limon
Yarim kasik un
tuz
Temizlenmis bakla, limon ve tuzla ovulur . Iki soğan, dereotu, yarim kasik sulandirilmis un, 1 adet kesme seker, üç bardak su, zeytinyağı ile beraber karistirilir ve pisecek kaba konur. Üzeri kapatilarak hizli ateste pisirilir. Atesten alinacagi zaman susuz alinmalidir.
ML® Sarımsaklı Bakla için tıklayın
|
Zeytinyağlı Taze Bakla |
|
İbrahim Hakkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.08.2011
Mesajlar: 185 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc67474
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2011
3,224 defa indirildi / yazdırıldı
|
Özgür Şef
1 kg.taze bakla
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 demet dereotu
1 tatlı kaşığı şeker
Yarım limon suyu
2 bardak su
1 adet soğan
Baklayı alırken çok büyük olmayanlarını tercih edin. Büyüklüğüne göre 2 ye 3'e bölerek limonlu suda bekletin. Diğer tarafta soğanları çok ince doğrayın ve tencerenin dibine zeytinyağının birazını koyarak soğanları kavurun. Soğanlar kavrulurken 1 tatlı kaşığı şeker atın. Baklaları süzerek kavrulan soğanların üzerine döküp birkaç kere karıştırın. 2 bardak suyu ve yarım limonun suyunu da ilave ederek 40-50 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Zeytinyağlımız piştikten sonra 30 dakika dinlendirin. Hafif ılındıktan sonra kalan zeytinyağını ve ince doğranmış dereotunu ilave edip servis edin.
|
ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA |
|
bahar noktası
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.03.2008
Mesajlar: 25 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc22838
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2008
3,207 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
1 kg. sakız bakla
3 orta boy soğan
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı toz şeker
Yarım limon suyu
1 demet dereotu
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı un
Tuz
Yapılışı:
Baklaları ayıklayıp yıkadıktan sonra 15 dakika limonlu suda bekletin. Bir tencerede soğanı ince kıyıp 2 çorba kaşığı zeytinyağında hafifçe öldürün. Baklaların suyunu süzüp soğanlara ilâve edin, tuzu, şekeri ve zeytinyağının kalanını da tencereye katıp hafif ateşte 3-5 dakika kavurun. Baklaların kararmaması için 1 tatlı kaşığı unu serpin. 1 su bardağı sıcak su ilâve edip 40 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Ocaktan almadan 3-4 dakika evvel kıyılmış dereotunu katıp karıştırın. Soğuduktan sonra servis yapın.
Not: Arzu ederseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.
|
ZEYTİNYAĞLI BAKLA |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc84450
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2012
3,136 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
1 kilo taze bakla
1 bağ taze yeşil soğan
3 orta boy kuru soğan
3 kahve fincanı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1/2 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
2 çay fincanı kaynar su
1 bağ dereotu
1) Baklaların iki başını ve kenarlarını keskin bir bıçakla keserek veya elinizle çekerek temizleyip yıkayarak bir süzgece çıkarınız.
2) Taze soğanları temizleyip bakla büyüklüğünde parçalara kesiniz.
3) Kuru soğanları temizledikten sonra ortadan 2'ye bölünüz.
4) Pişireceğiniz tencereye baklaları muntazam diziniz. Üzerine soğanları koyarak yağını, limon suyunu, tuz ve tozşekerini ilâve edip tencereyi de ateşe koyup kapağını kapatınız.
5) Baklalar bırakacağı suyu çekip sarı bir renk alıncaya kadar ağır ateşte 20-25 dakika pişiriniz.
6) Sonra üzerine 2 çay fincanı kaynar su koyup 1,5 saat daha pişiriniz.
7) Soğutup üzerine de dereotunu serpip servis yapınız.
|
Zeytinyağlı Bakla |
|
melancoly
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2006
Mesajlar: 118
|
Kısa URL: https://ml.md/lc5637
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2006
3,016 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. taze bakla
1 bağ yeşil soğan
2 orta boy soğan
3 kahve fincanı zeytinyağı
yarım limonun suyu
yarım tatlı kaşığı şeker
tuz
1 bağ dereotu
2 çay fincanı kaynar su
Baklaları ayıklayıp yıkayarak bir süzgece alın. Taze soğanları temizleyip bakla büyüklüğünde kesin. Kuru soğanları soyup ortadan ikiye bölün. Tencereye önce baklayı düzgünce yerleştirin. Üzerine soğanları dizin diğer malzemeyi de kattıktan sınra 20-25 dakika pişirin. Sonra kaynar suyu katıp 45 dakika daha pişirin, sonra servise hazırdır.
ML® Sarımsaklı Bakla (görsel)
|
Zeytinyağlı Bakla |
|
Miranda
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 33 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc5849
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2006
3,006 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg bakla
yarim bardak zeytinyağı
2 adet soğan
yarim demek dere otu
1 kasik seker
limon
tuz
YAPILIŞ TARİFİ
1-Baklalari bol su ile yikayin.
2-Sonra kilçiklarini biçakla incecik çikarin.
3-Zeytinyagini bir tencereye koyup kizdirin.
4-Baklalari azar azar atip karistirin.
5-Sonra kalin halkalar halinde bir soğan dograyin.
6Seker su limon ilave edip agzini kapatip pisirin.
7-Atesten alip üzerine kiyilmis dereotu serpin.
Eger isterseniz yoğurtlada servis yapabilirsiniz
|
Zeytinyağlı Bakla |
|
rukiye
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2006
Mesajlar: 61 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc16394
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2007
2,879 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg. Bakla
1 Çay kaşığı şeker
1 Bardak zeytinyağ
1 Limon
3 Demet taze soğan
1 Fincan un
1 Demet dereotu
Tuz
Baklanın kılçıkları ayıklanır. Ayıklanan baklalar limonlu, unlu suya atılır. Bir tencere içine zeytinyağı küçük parçalara kesilmiş taze soğan, yarım limon suyu. Tuz, şeker ve baklalar konur.
Baklanın iyi veya kötü oluşuna göre 45-60 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra tabağa konur, üzerine dereotu serpilir. Böylece sofraya getirilir.
|
Zeytinyağlı Bakla |
|
nazlı
Aşçı
Kayıt: 02.05.2008
Mesajlar: 18 Şehir: Zonguldak |
Kısa URL: https://ml.md/lc23568
Gönderme Tarihi: 02.May.2008
2,839 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo bakla
1.5 çay bardağı sıvı yağ
1 demet taze soğan
1 çorba kaşığı un
1 demet dereotu
1 demet nane
1 çorba kaşığı tozşeker
Yarım limon suyu
1.5 bardak su
Baklalar ayıklanıp tuzlu suya atılır. Tencereye ince doğranmış soğan, yağ, tuzlu sudan çıkardığımız baklalar, dereotu, nane, yarım limon suyu, tuz, un, şeker, kaşıkla alt-üst ederek karıştırılır. Kısık ateşte 5-10 dakika silkelenerek pişirilir. Daha sonra su ilave edilip hamur gibi oluncaya kadar pişirilir.
|
Zeytinyağlı Bakla |
|
Nimet Hanım
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2006
Mesajlar: 149
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7820
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2006
2,810 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
Yarım kilogram bakla,
2 orta boy kuru soğan,
yarım demet dereotu,
1 kahve fincanı sıvıyağ,
yarım kahve fincanı limon suyu,
1 tatlı kaşığı tozşeker,
2 diş sarımsak
yeterince tuz.
Hazırlanışı: Baklaları ayıklayıp bol suda temizce yıkayalım. Uygun bir tencerede sıvıyağ ile birlikte ince doğranmış soğan ve sarımsakları pembeleşene dek kavuralım. İçine baklaları ekleyip renk değiştirene kadar arada bir karıştırarak kavurmaya devam edelim. Kavrulan baklaların içine limon suyu, şeker, kıyılmış dereotu, yarım çay bardağı su ve tuz ekleyip ağır ateşte pişirelim. Baklaları soğuk olarak servis yapalım.
|
Zeytinyağlı Bakla |
|
Rana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.10.2006
Mesajlar: 119 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc8067
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2006
2,791 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo bakla (taze)
1 adet kesmeşeker
yarım bardak zeytinyağı
Çeyrek limon
2 baş soğan
Yarım kaşık un
2 tane taze soğan
Tuz
Bakla üçe bölünür, yağda bir parçası öldürülür, geri kalan da birer birer tamamlanır. Pişecek kaba konur. Bütün iki soğan, kıyılmış taze soğan, dereotu, sulandırılmış un, hafif limon, iki bardak suyu da ilâve ile hızlı ateşte pişirilir.
|
ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA |
|
asil
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.03.2009
Mesajlar: 39 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc34459
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2009
2,761 defa indirildi / yazdırıldı
|
1500 gram taze bakla
225 gram zeytinyağı (1 bardak)
3 demet taze soğan
1 gram dereotu
1/2 demet nane
1 çorba kaşığı toz şeker
1/2 adet limonun suyu
2 bardak su
1 Çok büyük ve kart olmayan 1500 gram taze baklanın uçlarını ve iki yanlarındaki kılçıklarını sıyırırcasma ince kestikten sonra, kılçıkları kesilmiş her baklayı su dolu bir tepsi, ya da tencereye atmak suretiyle baklaları ayıklamalı, yıkamalı ve sularını süzmelidir.
2 Sonra, ayıklanmış bu baklalara; yarım silme çorba kaşığı tuz ile, yarım adet limon suyu katarak, baklaları harmanlarcasma karıştırmak, sonra da baklaların oranca büyük ve aynı boyda olanlarından bir miktar seçerek, bunları içinde pişirecek olduğumuz büyükçe kuşa-neye ya da tencerenin altına yanyana ve düzgün bir şekilde döşemeli ve döşenmiş baklaların tam ortalarına da, çok ince kıyılmış bir demet dereotu ile yarım demet nane yerleştirdikten sonra baklaların üstlerine aşağı yukarı bakla boyunda küçükçe parçalara kesilmiş bir sıra taze soğan istiflemek, soğanların üstlerine de gelişigüzel olmak üzere kalan bakla ve soğanları yerleştirdikten sonra bunlara; 1 bardak zeytinyağı, 2 bardak su ile bir çorba kaşığı da toz şeker koymalı, sonra üstlerine; buruşturulmuş ve ıslatılmış bir yağ kâğıdı örterek, tencerenin kapağını sıkıca kapatılmış olarak, baklalar suyunu çekip de yumuşak bir hal alıncaya kadar kuvvetli ateşte aşağı yukarı bir buçuk saat pişirmek ve tencereyi ateşten alarak, baklalar iyice soğuduktan sonra tencerenin üstüne bir tabak kapamalı ve altüst etmek suretiyle baklaları tabağa almalı ve servis yapmalıdır.
Not: Tencerenin kapağını yarım bardak un ve üç çeyrek kahve fincani sudan yapılmış hamurla sıvamak suretiyle pişirilecek olursa, baklalar, daha çabuk piştikten başka, daha yumuşak olurlar.
|
Zeytinyağlı Taze Bakla |
|
HAydın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2008
Mesajlar: 31 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc24310
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2008
2,730 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi
1 kg. taze bakla
1,5 bardak zeytinyağı
2 baş soğan
5 adet taze soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı un
1/2 adet limon
1/2 demet dereotu
Soğanları soyun, taze soğanları ise ayıklayıp yıkadıktan sonra incecik kıyın. Bir çay fincanı suyla unu ezin. Bir tencereye zeytinyağını soyun, iki bütün soğanı, ezilmiş unu 2-3 bardak sıcak su ile birlikte karıştırarak ekleyin. Tuzu ve şekeri atın; bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.
Baklaları temizleyip, yıkadıktan sonra suyunu süzün ve temiz bir bez arasında kurulayın. Yeniden ocak üzerine koyduğunuz tencerenin içine baklaları bütün olarak yerleştirip, üzerine yarım limon sıkın. İnce kıyılmış taze soğanla incecik kıyılmış dereotunu ilave edin.
Tencerenin kapağını 4-5 dakika açık tutarak orta ateşte pişirmeye başlayın. Daha sonra kapağı kapatarak ortadan az ateşte, bakla ezilmeden yumuşayıncaya ve dibini tutmadan suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin.
Baklayı kabında soğuttuktan sonra servis tabağına alın. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpiştirerek servis yapın.
|
Zeytinyağlı Taze Bakla |
|
nedret
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.11.2006
Mesajlar: 72 Şehir: Çankaya - Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23207
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2008
2,726 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg taze bakla
2 baş kuru soğğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı un
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 demet dereotu
Yarım daire şeklinde doğranmış soğan, ikiye bölünmüş bakla ve zeytinyağı orta ateşte, 10 dakika kadar kavrulur. Üzerine un, şeker, tuz ve sıcak su katılır. Ateş kıslır 45 dakika pişirilir. Üzerine kıyılmış dereotu servis sırasında serpilir.
|
Zeytinyağlı Bakla |
|
dumrul
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.02.2010
Mesajlar: 38 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc46962
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2010
2,721 defa indirildi / yazdırıldı
|
Taze bakla (yarım kilogram)
Limon (1 adet, suyu)
Un (1 yemek kaşığı)
Su (6,5 bardak)
Kuru soğan (1 adet)
Taze soğan (6 adet)
Zeytinyağı (4 yemek kaşığı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Toz şeker (1 tatlı kaşığı)
Dereotu (1/4 demet)
Baklaların kararmaması için oval cam bir kaseye 1 adet limonun suyu ve üzerine de 1 yemek kaşığı un koyup çırparken içine 5 su bardağı soğuk su dökün. Ayıkladığınız yarım kilogram taze baklayı hazırladığınız unlu suya koyun.
Kabuğunu soyduğunuz 1 adet soğanı ikiye kesip çok ince bir şekilde doğrayın. 6 adet taze soğanı küçük küçük doğrayın. Unlu suda beklettiğiniz baklaların yarısını tencereye belli bir düzen içinde yerleştirip üzerlerine doğradığınız kuru ve taze soğanların yarılarını koyun. Soğanların üzerine kalan baklaları yerleştirerek en üste de kalan soğanları koyun. 34 yemek kaşığı zeytinyağını tencerenin üzerinde gezdirerek döküp üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı toz şeker serpin. Yemeğin üzerine yaklaşık 1,5 bardak su dökün.
Bir pişirme kâğıdından yaklaşık 30 santimetrelik bir parça kesin. Kestiğiniz parçayı dörde katlayın. Katladığınız köşeyi tutup sabit kalmasını sağlayarak üç kez ikiye katlayarak sivriltin. Kâğıdın sivri kısmını tencerenin ortasına getirerek tencerenin ebatlarında kesin. Kâğıdın sivri ucundan küçük bir parça keserek kâğıdı açın ve ortası boş olan halkayı yemeğin üzerine örtün. Kâğıdın üzerine bir tabağı ters çevirerek kapatın.
Tencerenin kapağını da kapatıp yemeği ocağa aktarın. 30-35 dakika sonra pişen yemeğinizi tezgaha alarak bir süre soğumasını bekleyin. Ilıyan yemeğin üzerindeki tabağı ve kağıdı kaldırın. 1/4 demet dereotunu dallarından koparak zeytinyağlı baklanın üzerine koyarak yemeğinizi servise hazır hale getirin
|
Zeytinyağlı Bakla |
|
rıza
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.03.2007
Mesajlar: 371 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc13073
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2007
2,677 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr bakla
5 - 6 sap taze sarımsak
1 orta boy soğan ya da 5 - 6 sap taze soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1/4 bardak zeytinyağı
Servis için:
Sarımsaklı yoğurt
Taze dereotu
Baklaları ayıklamadan önce bir kaba bir avuç kadar una bolca su ekleyip iyice karıştırın. Bu su, baklaların kararmasını önleyecek. Baklaların tepelerini ve kenarlarındaki kısımlarını kesin, kartlaşmış olanların içini çıkartın, dışını atın. Uzunlarım ikiye bölün. Ayıkladığınız baklaları unlu suya atın. Sarımsakları 1 cm uzunlukta verev kesin. Soğanı yemeklik doğrayın. Orta boy bir tencerede zeytinyağı ısınınca sarımsak ve soğanı öldürün, baklaları ekleyin, ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. Arada bir tencereyi sallayarak (kapağı açmadan) terletin, kendi suyuyla pişirin. 1 bardak kadar sıcak su, şeker ve tuzu da ekleyin, kısık ateşte 35 - 40 dk kadar pişirin. Her zeytinyağlıda olduğu gibi servis kabınıza almadan, pişirdiğiniz tencerede soğutun. Servis yaparken sarımsaklı yoğurt ve üzerine taze dereotu serpiştirmeyi unutmayın.
|
ZEYTİNYAĞLI BAKLA |
|
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26923
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2008
2,676 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
1 kilo bakla
1 bardak zeytinyağı
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
1 kaşık şeker
1 adet limon
1 fincan un
tuz
HAZIRLANIŞI
Baklanın kılçıkları ayıklanır. Ayıklanan baklalar limonlu, unlu suya atılır. Bir tencere içine zeytinyağı, küçük parçalara kesilmiş taze soğan, yarım limon suyu. tuz, şeker ve baklalar konur. Baklanın iyi veya kötü oluşuna göre 45-60 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra tabağa konur, üzerine dereotu serpilir. Böylece sofraya getirilir.
|
Zeytinyağlı Bakla |
|
yasemen
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.01.2008
Mesajlar: 28 Şehir: Bornova-İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc20535
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2008
2,654 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Kg. taze bakla
1 Tatlı kaşığı tuz
2-3 Domates
1 Çay kaşığı şeker
2 Sogan
2 Dis sarımsak
1/2 Su bardağı zeytinyağı
Baklaları yıkayıp kılçıklarını bıçakla keserek çıkartınız. Tencereye 2 su bardağı su koyup, tuz atarak kaynatınız. Yağ, şeker, ince kıyılmış soğan, domates, sarımsak ve baklaları ilave edip yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Soğutarak servis tabağına boşaltınız.
|
ZEYTİNYAĞLI TAZE BAKLA |
|
huysuz ve tatlı kadın
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.03.2010
Mesajlar: 59 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc48629
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2010
2,638 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 kg taze bakla
1 bardak zeytinyağı
3 demet taze soğan
1 demet dereotu
1/2 demet nane
1 çorba kaşığı şeker
1/2 limon
2 bardak su
Baklaların uçları ve yan kılçıkları bıçakla kesilip atılır baklalar yıkanır ve limon sıkıp tuz serpilerek harman yapılırcasına elle karıştırılır. Sonra bir tencereye baklalar, büyükleri alta gelecek biçimde istif edilip ortalarına ince kıyılmış dereotu ile nane konularak üzerine bakla boyunda taze soğanlar doğranıp zeytinyağı, su ve toz şeker ilâve edilerek üzerine yağ kâğıdı ıslatılarak örtülür. Kapağı kapatılır ve tencere kuvvetli ateşe oturtularak 1,5 saat pişirilir. Sonra tencere ateşten indirilir, iyice soğutulur. Bir tabağa konularak baklalar alt üst edilir ve tabağa alınarak servis yapılır.
|
|