Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Zeytinyağlı Taze Bakla


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Zeytinyağlı Bakla Tarifleri
Zeytinyağlı Bamya Tarifleri
Zeytinyağlı Bezelye Tarifleri
Zeytinyağlı Biber Tarifleri
Zeytinyağlı Börülce Tarifleri
Zeytinyağlı Domates Tarifleri
Zeytinyağlı Enginar Tarifleri
Zeytinyağlı Fasülye Tarifleri
Zeytinyağlı Havuç Tarifleri
Zeytinyağlı Ispanak Tarifleri
Zeytinyağlı Kabak Tarifleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifleri
Zeytinyağlı Lahana Tarifleri
Zeytinyağlı Patates Tarifleri
Zeytinyağlı Patlıcan Tarifleri
Zeytinyağlı Pırasa Tarifleri
Zeytinyağlı Sebze Tarifleri
Zeytinyağlı Türlü Tarifleri
Zeytinyağlı Yerelması Tarifleri
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Zeytinyağlı Taze Bakla

Ay Han
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.03.2016
Mesajlar: 35
Şehir: Kütahya
Kısa URL: https://ml.md/lc135193
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2018
958 defa indirildi / yazdırıldı




1 kaşık salça
Tuz
2 adet limon
1 bardak zeytinyağı
1 çay kaşığı un
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı şeker
1 demet dere otu
1 kg taze bakla

Baklanın uçlarını ve iki yandaki kılçıklarını sıyırırarak ince kestikten sonra su dolu bir tepsi yada tencereye atarak yıkayın ve süzün. Sonra tuz ile limon suyu katarak harmanlarcasına karıştırın. Soğanları yemeklik doğrayın. zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Salçayı ilave edip bir iki karıştırın ve ayıkladığınız baklaları ve unu ekleyin karıştırarak kavurmaya devam edin. Baklalar renk değiştirince tuz, şeker ve üzerlerini örtecek kadar suyu katın, tencedenin ağzını kapatın ve baklalar pişene kadar pişirin. (düdüklü tencerede pişirmeniz daha iyi olur) Baklalar iyice soğuduktan sonra servis tabağına alın ve dereotu ile süsleyerek Sarmısaklı yoğurt ile birlikte servis edin.



Zeytinyağlı Bakla

tuzak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 10.08.2018
Mesajlar: 26
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc136127
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2018
828 defa indirildi / yazdırıldı




1 havuç
1 kg bakla
1 limonun suyu
3 soğan
1 dal taze sarımsak
8 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tozşeker
1.5 su bardağı sıcak su
5-6 dal dereotu

Baklanın zamanı geçtiğinde ve biraz kartlaştığında barbunya fasulyesi gibi ayıklayın. Elde ettiğiniz iç baklayı, tıpkı tazesini pişirdiğiniz gibi pişirin. Taze bakla, taze fasulye gibi temizlenerek pişirilir.
Baklaları yıkayıp, iki ucunu koparıp kenarındaki kılçıkları bıçakla alın. Yeşil rengini koruması ve kararmaması için, yarım limon suyu ilave edilmiş suda bekletin. Soğan ve taze sarımsağı temizleyip, ince ince doğrayın.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp, soğanı pembeleştirin. Soğanı sotelerken, biraz un ilave edip, süzmüş olduğunuz baklayı ekleyin. Taze sarımsağı ilave edip, karıştırın. Kapağı kapalı olarak, kısık ateşte 5 dakika pişirin.
Tozşeker, tuz, sıcak su ve kalan yarım limonun suyunu ilave edip, baklalar yumuşayana kadar pişirin. Dereotunu temizleyip, kıyın. Baklanın üzerine serpiştirip, tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Dilerseniz kıyılmış dereotu ve sarımsaklı yoğurtla servis yapın.



Zeytinyağlı Bakla

mel tem
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.06.2019
Mesajlar: 32
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc143220
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2019
589 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram yeşil bakla
2 yemek kaşığı un
2 adet limonun suyu
1 adet kuru soğan
1 demet dereotu
10 adet yeşil soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
6 adet kesme şeker
2 çay kaşığı tuz

1 kaşık un ile 1 adet limonun suyunu çırpın. Derin bir kabın içinde 1 bardak suyla karıştırıp, bekletin. Baklaları yıkayın. Uçlarını ve yanlarını temizleyin. Kararmaması için limonlu ve unlu suya atıp, bekletin.
Bir tencerenin ortasına soğanı bütün olarak koyun. Kenarlarına baklaları güneş gibi sıralayın. Dereotunun yarısını üzerine doğrayın. Yeşil soğanları baklaların uzunluğunda kesip, onlar gibi dizin. Kalan baklaları da yeşil soğanların üzerine yerleştirin. Zeytinyağını, 1 kaşık unu ve 1 adet limonun suyunu karıştırın. Baklaların üzerine dökün. Şekerini, tuzunu atın. Üzerini kapatacak kadar sıcak su koyun. Dizdiğiniz baklaların bozulmaması için üzerini porselen bir tabakla kapatın. Kısık ateşte en az 1 saat pişirin. Tencerenin içinde soğumasını bekleyin. Ters çevirerek tabağa alın. Üzerini dereotuyla süsleyerek, servis yapın.



Zeytinyağlı Taze Bakla

CumaDan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.06.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Cumaovası
Kısa URL: https://ml.md/lc143300
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2019
645 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram taze bakla
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı pirinç
Zeytinyağı
Tuz
Dereotu

Soğan, bakla ve domates salçasını zeytinyağında kavurup, üzerine sıcak su ve yarım su bardağı pirinç ekleyerek pişmeye bırakın.
Bakla piştikten sonra yarım demet dereotunu incecik kıyıp üzerinde gezdirerek servis edin.



Zeytinyağlı Bakla

CumaDan
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.06.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Cumaovası
Kısa URL: https://ml.md/lc143306
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2019
773 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram taze bakla
1 çay bardağıi zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 orta boy soğan
1 bardak su
Dereotu

Baklaları, taze fasulye ayıklar gibi ayıklayın. Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Daha sonra baklaları içine atıp karıştırın ve kapağı kapalı olarak 5 dakika pişirin. 1 tatlı kaşığı unu 1 bardak suda eritin ve baklalara ekleyin. Bu şekilde 20-25 dakika pişirin.
Piştiğinden emin olunca kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Dereotu ile süsleyin. İster sarımsaklı, ister sade yoğurtla servis yapın.



Zeytinyağlı Taze Bakla

cTesi
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.06.2019
Mesajlar: 23
Şehir: Keçiören
Kısa URL: https://ml.md/lc143328
Gönderme Tarihi: 08.Haz.2019
655 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı zeytinyağı
1 silme tatlı kaşığı un
1 su bardağı su
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet kesme şeker
600 gram bakla
Yarım demet dereotu
Tuz

Baklaları iyice yıkayın. Uçlarını kesin ve boylarına göre 2 ya da 3 parçaya bölün. Bir tencerede yağı kızdırın ve küçük küçük doğranmış soğanları rengi sararana kadar bir miktar tuzla ve şekerle kavurun. Baklaları ekleyin. Tahta kaşıkla hepsini karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika kadar baklaları sarartın. Sürenin sonunda oda sıcaklığındaki suya 1 tatlı kaşığı unu ekleyin. Topak kalmaması için iyice karıştırın. Suyu, tencereye ekleyip, hafifçe tencereyi sallayın. Tencerenin kapağını kapatın.
Baklaların boyutuna göre 50 - 60 dakika kadar, tencerenin kapağını hiç açmadan orta ateşte pişirin. Bu sürenin sonunda suyunu çekecek ve yağını bırakacaktır. Ocağın altını kapattıktan sonra baklalar soğuyana kadar bekleyin. Servis tabağına alın. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin ve ince doğranmış dereotu serpiştirerek servis yapın.



Zeytinyağlı Bakla

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157060
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2021
440 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 kg taze bakla
1 su bardağı zeytinyağı
3 demet taze soğan
1 çay kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz
Yarım limonun suyu
2 su bardağı su

Taze baklaları kılçıklarını ayıklayıp iki ucunu keserek ayıklanır.
İyice yıkandıktan sonra süzgece alınarak süzülür.
Suyu süzülen baklalar ayrı bir kaba alınır.
Üzerine tuz ve yarım limonun suyu dökülür.
Baklalarla iyice harmanlanır.
Pişireceğiniz tencerenin dibine baklaların irilerinden dizilir.
Daha sonra kıyılmış olan dereotu serpilir.
Daha sonra baklalarla aynı boyda kesilmiş taze soğanlar dizilir.
Kalan taze soğanlar küçük küçük doğranarak, kalan baklalarla iyice karıştırılır.
Bu karışım taze soğan sırasının üzerine koyulur.
Tencereye 2 bardak su, tozşeker ilave ettikten sonra tencerenin kapağı kapatılır.
Baklalar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar 1,5 saatte pişirilir.
Soğuduktan sonra servis tabağına alınır.
Başka bir tabakta hazırlanmış olan sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt ile sunulur.


Zeytinyağlı Bakla

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc164117
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2022
210 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. bakla
2 adet soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı silme tuz
4 adet kesme şeker
3-4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Dereotu (üzeri için)

Baklalar ayıklanır, kenarlarında kılçık varsa alınır. Bolca suda yıkanır. Genelde körpe baklalarda yanlarını almaya gerek kalmıyor. Düdüklü tencereye soğanlar yemeklik doğranır, yağ, baklalar, tuz, şeker ve suyu ( yemeğin yarısına kadar) konur. Ben üzerine bir tatlı kaşığı kadar da limon suyu gezdirdim. Tüm malzemeler çiğden aynı anda eklenir. 30 dakika çok kısık ateşte pişirilir. Dereotu ve sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.



Zeytinyağlı Taze Bakla

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc170960
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2023
229 defa indirildi / yazdırıldı




https://cook.com.tr

Zeytinyağı 0.5 Çay Bardağı
Dereotu 3 Dal
Soğan 2 Adet
Kesme Şeker 1 Adet
Taze Bakla 700 Gram

Baklaların kenarlarını ve uç kısımlarını bir bıçak veya soyacak yardımı ile temizledikten sonra ortadan ikiye kesin. Kararmamaları için, temizlediğiniz baklaları alacak büyüklükteki bir kabın içine su doldurun, içine de 1 yemek kaşığı un ile yarım limon suyu koyun. Ortadan ikiye böldükçe bu suyun içine atın.
Yemeklik doğradığınız soğanları sıvı yağ ile tencerede biraz kavurun. Yıkama suyunun içindeki baklaları süzün tencereye ekleyin ve çevirerek biraz daha kavurun. Malzemelerin üstünü örtecek kadar su ilave edin , tuz serpin ve ortasına 1 kesme şeker koyup tencerenin kapağını kapatın. Baklalar yumuşayıncaya kadar ortalama 50-55 dakika kısık ateşte pişirin. Pişmesine yakın kıyılmış dereotunu üzerine serpip 5 dakika daha pişirin. Soğuduktan sonra servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt koyarak servis yapın.



Zeytinyağlı Taze Bakla

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172173
Gönderme Tarihi: 20.May.2023
190 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. iç bakla
1 demet taze soğan
Unlu limonlu su
Zeytinyağı
Tuz
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt

Bir kaseye su koyup içine dörtte bir limon ve bir kaşık un koyuyoruz. Taze baklaları bu suyun içine atıyoruz. Taze soğanları minik minik doğruyoruz. Bir tencereye zeytinyağı koyuyoruz, üzerine soğanları döküyoruz. Unlu limonlu suyun içinden kevgirle aldığımız baklaları üzerine koyuyoruz. Tuz ilave edip kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz. Bol dereotu ve sarımsaklı yoğurt ile servis ediyoruz.



Zeytinyağlı Taze Bakla

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178662
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2024
145 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

Yarım kg taze bakla
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı su
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet küp şeker
Yarım demet dereotu
Tuz

Öncelikle baklaları iyice temizleyin. Uçlarını kesip ve boylarına göre 2 ya da 3 parçaya bölün. Bir tencerede yağı ısıtın ve küp küp doğranmış soğanları rengi dönene kadar kavurun. Soğanların üzerine tuz ve şekeri ekleyin. Baklaları ilave edip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika kadar kavurun. Sonra 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı unu ekleyin. Topak kalmaması için iyice karıştırın. Suyu, tencereye ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Baklalar suyunu çekene kadar pişirin. Dereotunu ince ince doğrayıp, ocağın altını kapatın sonra baklalar soğuyana kadar bekleyin. Servis tabağına alın. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin ve ince doğranmış dereotu serpiştirerek servis yapın. Yoğurt taze baklanın en güzel eşlikçisidir. Yanına bir kase yoğurt eklemeyi unutmayın.







Zeytinyağlı Taze Bakla Tarifleri Zeytinyağlı Enginar Tarifleri



(51 adet Zeytinyağlı Taze Bakla 5,890,802 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2, 3


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort