Eyüp Sevinç
 
 
8 adet soğan(iri boy)
 
1 su bardağı pirinç
 
1 adet kuru soğan(orta boy)
 
½ demet dereotu
 
½ demet maydanoz
 
½ demet nane
 
1,5 çay bardağı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı salça
 
1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
 
1 tatlı kaşığı kuş üzümü
 
1 tatlı kaşığı yenibahar
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kuru soğanları soyun, ortasını yarıya kadar keserek haşlayın. Zeytinyağını tencereye koyun, ince kıydığınız diğer soğanları pembeleştirin, üzerine pirinç, şeker, salça koyun. 2-3 dakika karıştırın, kıyılmış yeşillik, karabiber, tuz, şeker ve 1 su bardağı su ekleyin, karıştırın, tencerenin kapağını kapatın, ateşten alın, 10 dakika demlendirin. Haşlanmış soğanları katlarına ayırın. Ucuna hazırladığınız içi koyun ve sarın, tencereye dizin. Üzerine 1 su bardağı sıcak su gezdirin, 25 dakika orta ateşte pişirin.
 
 
 
  
 |