Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Zeytinyağlı Soğan Dolması (Kocaeli)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Zeytinyağlı Soğan Dolması (Kocaeli)

Ayşe Sude
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.10.2016
Mesajlar: 34
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc138854
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2018
648 defa indirildi / yazdırıldı




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

Haşlama için;
Kuru Soğan 5 adet, orta boy
Su 3 su bardağı
Tuz 1 çay kaşığı
İç malzemesi içi;
Pirinç 1 su bardağı
Bulgur 1 su bardağı
Kuru soğan 1 adet, orta boy
Maydanoz ½ demet
Domates 1 adet, orta boy
Salça 1 yemek kaşığı
Zeytinyağı 2 yemek kaşığı
Kekik 1 çay kaşığı
Pul biber 1 çay kaşığı
Tavuk suyu 2 su bardağı
Tuz 1 çay kaşığı
Üzeri için;
Zeytinyağı 2 yemek kaşığı
Salça 1 yemek kaşığı
Su 4 su bardağı

Haşlama: Öncelikle tencerenin yarısını geçecek biçimde su doldurulur ve kaynamaya bırakılır.
Soğanların kabukları soyulur ve uç kısımları kesilir.
Soğanlar ortalarıdan yarılarına kadar bıçakla kesilir. Kaynayan suyun içine atılır ve 8-10 dakika kadar haşlanır, süzülür.
İç malzemesi: Bulgur ile pirinç derin bir kapta birlikte yıkanır ve süzülür. Üzerine kuru soğan doğranır. Maydanoz, salça, baharat ve tuz atılıp iyice karıştırılır. Soğanlar haşlanıp süzüldükten sonra ortalarından başlayarak birbirinden ayrılır.
Birer tatlı kaşığı iç malzemesi, soğanların içine bırakılır ve sarılır. Tencerenin tamamı sarılıp doldurulur.
Doldurulan bu malzeme üzerine hafif salçalı su dökülür. Üzerine baskı için porselen tabak veya baskı taşı koyulur ve tencerenin ağzı kapatılır.
Kaynadıktan sonra ocak en kısığa alınır ve pişirilir. Pişirilen zeytinyağlı soğan dolması ocaktan alınır ve 10-15 dakika kadar dinlendirildikten sonra servise sunulur.







Zeytinyağlı Soğan Dolması (Kocaeli) Tarifleri Bursa Yemekleri



(1 adet Zeytinyağlı Soğan Dolması (Kocaeli) 4,504 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort