Semizotu 2 bağ
Soğan 1 orta boy
Zeytinyağı 1/2 su bardağı
Salça 2 yemek kaşığı
Pul biber 3 tatlı kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Duru Pilavlık Bulgur 1/4 su bardağı
Semizotu yıkanır, ayıklanır ve doğranır. Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranır. Yağ ile soğan sararıncaya kadar kavrulur. Salça ve pul biber eklenir ve 1-2 defa çevrilir. Doğranmış semizotu ve tuz ilave edilerek karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır, ateş kısılır. Suyunu salınca bulgur ilave edilip karıştırılır ve kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir, arzuya göre sıcak yada ılık olarak servis yapılır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek tüketilir. (K.K.Bayraç)
NOT: Yabani ya da özel olarak yetiştirilen semizotu, birçok yörede sevilerek tüketilmektedir. Tarif Karaman'dan alınmıştır. Arzuya göre kıymalı da yapılabilir.
|