Malzemeler :
Patlıcan 4 Adet
Soya filizi 1 Paket
Havuç 1 Adet
Komili Sızma zeytinyağı 3 Yemek Kaşığı
Kırmızı lahana 1 Adet
Kabak 1 Adet
Pırasa 4 Adet
Kuru soğan 1 Adet
Sarımsak 3 Diş
Köri 1 Tatlı Kaşığı
Zencefil 1 Tatlı Kaşığı
Kişniş 1 Tatlı Kaşığı
Soya sos 5 Yemek Kaşığı
Kırmızı pul biber 1 Tatlı Kaşığı
Üzeri İçin :
Soya sos
YAPILIŞI:
1- Patlıcanları alacalı soyup, uzunlamasına kesin. Acısını çıkarmak ve kararmaması için tuzlu suda bekletin. Kızartmadan önce sudan çıkarıp, iyice suyunu sıkın. Havlu kağıt ile patlıcanları kurulayıp, kızgın zeytinyağında iyice kızartın. Zeytinyağı soğuk olur ise patlıcanlar fazla yağ çeker. Kızaran patlıcanların fazla yağını süzmek için havlu kağıt serdiğiniz tabağa çıkarın.
2- Havucun ve kabağın kabuklarını kazıyıp, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin.
3- Pırasayı, kırmızı lahanayı ve sarımsakları ayıklayıp, kıyın.
4- Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
5- Yayvan bir tencerede Komili Sızma zeytinyağını kızdırıp, içine köriyi ilave edip, kokusu çıkana kadar kavurun.
6- Körinin kokusu çıkınca piyazlık kuru soğanları, kıyılmış pırasa, kırmızı lahanayı,rendelenmiş havuç-kabakları ve sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
7- Soğanlar renk alınca zencefili, kişniş, kırmızı pul biberi, soya filizini ve soya sosu ilave edip, bir taşım kavurun.
8- Sote sebzeleri servis tabağına alıp, ılıtın.
9- Soğuyan sebzeleri kızarmış patlıcanlara sarıp, rulo yapın.
10- Sebzeli patlıcan rulolarını servis tabağına dizip, üzerine bir kaç damla soya sos ile süsleyip servis edin.
|