| 
 
 
 | 
Zeytinyağlı Pirinçli Pırasa | 
  | 
paraf 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.12.2012 
Mesajlar: 65 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84503 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2012 
2,685 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 kilo pırasa
 
2 çay bardağı pirinç
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 adet kesme şeker
 
 
Pırasaların beyaz kısımlarını kesip ayırın. Bu yemekte sadece pırasanın yeşil kısımlarını kullanacağız. İstenirse beyaz kısmını da kullanın. Pırasaları ince ince kıyın. Tencerede zeytinyağı ile birlikte 5 dakika kadar kavurun. Üzerine 1 su bardağı su ve pirinçleri ekleyip çok kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin. Şekerini ve baharatlarını da ekleyip karıştırın. Soğuyunca servis tabağına alıp zeytinyağlı olarak servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |