| 
 
| 
 
 
 | 
 
Zeytinyağlı Pirinçli Biber | 
 
  | 
nevbahar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.01.2012 
Mesajlar: 30 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71320 
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2012 
2,232 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
750 gram çarliston biber
 
4 adet kırmızı biber
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
2 adet soğan
 
2 adet domates
 
1 adet kesmeşeker
 
1 kahve fincanı pirinç
 
Yarım su bardağı sıcak su
 
1 Tutam Tuz
 
 
Biberleri yıkayıp boydan boya ikiye bölün ve çekirdek yataklarını çıkarın. Daha sonra iri parçalar halinde doğrayıp kenara alın. Zeytinyağını bir tencereye alıp ince kıydığınız soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine, biberleri, kabukları soyulup küp doğranmış domatesi, kesmeşekeri tuz ve pirinci ekleyip kapağını kapatın. Çok kısık ateşte kendi suyunda pişmeye bırakın. Yarı yarıya yumuşayınca suyunu ekleyin. Orta ateşte tamamen yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Rukiye Doğru" tarafından gönderildi. 02.08.2014
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Zeytinyağlı Pirinçli Biber Tarifleri Zeytinyağlılar
 | 
 
 
 
 |