| 
 | 
| Zeytinyağlı Pırasa (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162075 Gönderme Tarihi: 27.Arl.2021
 372 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Pırasa 1 Kg.
 Kuru soğan 2 Orta boy
 Sıvı yağ 2 Yemek kaşığı
 Domates salçası 1/2 Yemek kaşığı
 Pirinç 1 Su bardağı
 Toz şeker 2 Tatlı kaşığı
 Tuz
 
 Kuru soğan doğranıp domates salçası ile sıvı yağda kavrulur. Doğranmış pırasalar eklenerek soldurulur. Su, tuz ve toz şeker konulur. Pırasanın pişmesine yakın pirinç ilave edilir. Su az ise su konulur. Pirinçler piştiğinde ateşten alınır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |