Kısa URL: https://ml.md/lc89522
Gönderme Tarihi: 24.May.2013
1,730 defa indirildi / yazdırıldı
2 Adet Patlıcan
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Adet Soğan
2 Diş Sarımsak
2 Adet Domates
1 Adet Sivri Biber
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Çorba Kaşığı Taze Kaşar Peyniri
İsteğe Bağlı Tuz
İsteğe Bağlı Karabiber
Patlıcanları alacalı soyalım ve uzunlamasına dilimleyelim. Sıvıyağı tavada kızdırıp patlıcan dilimlerini kızartalım. Ardından kâğıt havlu üzerine alıp 1 tutam tuz serpelim.
Soğan ve sarımsakları kıyalım, domates ve biberleri doğrayalım. Zeytinyağında soğanı pembeleştirelim. Domates, sivri biber ve sarımsağı ekleyip kavuralım. Tuz, karabiber, şeker ve suyu ekleyip pişirelim. Peynir dilimlerini ortadan ikiye keselim.
Patlıcan dilimlerini fırın kabı içerisine yan yana dizelim. Hazırladığımız domatesi, oluşturmuş olduğumuz sepetin içerisine koyalım ve patlıcanın uçlarını içeriye doğru katlayıp üzerine rendelenmiş peynir gezdirelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 5-10 dakika kadar pişirelim.
Kısa URL: https://ml.md/lc91967
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2013
1,607 defa indirildi / yazdırıldı
İlkay Öztürk
3 Adet Patlıcan
2 Adet Soğan
2 Adet Domates
1 Çay Kaşığı Şeker
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
3 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
İsteğe Bağlı Sıvıyağ (Kızartmak İçin)
Patlıcanları yıkayıp 0,5 cm kalınlığında uzunlamasına dilimleyelim. 15 dakika tuzlu suda beklettikten sonra suyunu süzüp kurulayalım. Kızgın sıvıyağda kızartalım. Kızaran patlıcanları havlu kağıt üzerine koyup fazla yağını süzdürelim. Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağı koyduğumuz tavada soteleyelim. Şekeri ve incecik kıyılmış sarımsakları ekleyip sotelemeye devam edelim. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayalım. Pembeleşen soğanlara ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim. Tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alalım.
Patlıcan dilimlerinin uç kısmına domatesli soğan harcından koyduktan sonra patlıcanları rulo şeklinde sarıp kürdanla sabitleyelim. Patlıcan rulolarını bir fırın kabına yerleştirip 170 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirelim. Ilındıktan sonra servis yapalım.