2 patlıcan
1 soğan
1 domates (büyük)
birer demet maydanoz, nane dereotu
2 kahve fincanı un
1 bardak zeytinyağı
4 yumurta
1 çay fincanı beyaz peynir rendesi
3 sivri yeşil biber
tuz
karabiber
1 çorba kaşığı margarin
Patlıcanların kabuğu soyulur ve incecik kıyarcasına doğranır. Tuzlanır ve 10-15 dakika bırakılır, acı suları çıkarılır. Sonra yıkanıp sıkılır.
Kabukları sayulup çekirdekleri çıkarılmış domatesler ince ince doğranır. Biberler de aynı şekilde kıyar gibi doğrandıktan sonra , tencereye margarin koyulup kızdırılır. Rendelenmiş soğanlar ilâve edilip sararıncaya kadar kavrulur.
Sonra patlıcan ve domates ilâve edilir. Hepsi birlikte 5 dakika daha kavrulduktan sonra yayvan bir kaba koyulur ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca, biber, peynir, ince ince kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, un ve yumurtalar kırılıp ilâve edilir. Hepsi iyice karıştırılıp halledilir. Sonra da bundan kaşık kaşık alınıp ocakta dumanları tütmekte olan kızgın zeytinyağına atılıp kızartılır. Kevgirle yağları iyice süzdürülerek tabağa alınır ve servis yapılır.
|