Malzemeler :
Kabak (halka halka) 2 Adet
Mantar (kıyılmış) 10 Adet
Havuç (haşlanmış halka halka) 2 Adet
Pane harcı 3 Paket
Maydanoz 3 Yemek Kaşığı
Yoğurt 1-1/2 Su Bardağı
Tatlı kırmızı biberli & maydanozlu salata sosu 1 Paket
Taze soğan 2 Adet
Dereotu 1/2 Demet
Kızartmak İçin :
Komili Riviera zeytinyağı
Kekik
Körü
YAPILIŞI:
1-Kabakların kabuklarını kazıyıp halka halka doğrayın. Havuçları haşlayıp bir parmak kalınlığında oval olarak doğrayın. Mantarların saplarını çıkarın. Yayvan tabağa koyduğunuz suya,daha sonrada içine köri ilave ettiğiniz pane harcına bulayıp, kızgın Komili Riviera zeytinyağında kızartın.
2- Kızarmış sebzeleri şişe geçirip (veya kürdana) servis tabağına koyduğunuz pane mantarın üzerine batırın.
3- Sosu için kasede mayonezi, yoğurdu, 1 paket tatlı kırmızı biberli & maydanozlu salata sosunu ,2 adet kıyılmış taze soğanı, ½ demet kıyılmış dereotunu ve kekiği koyup karıştırın. Hazır sosu küçük kaseye alın.
4- Sebzeli bastonları tatlı kırmızı biberli sos ile servis edin.
|