|
Zeytinyağlı Mantarlı Enginar |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc60714
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2011
2,412 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yasin Özsöylemez
6 Adet enginar
2 Adet soğan
1 Adet havuç
15 Adet mantar
1 Çay kaşığı tozşeker
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
Yanm limon suyu
Tuz
Soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurun.
İnce kıyılmış mantar ve küp şeklinde doğranmış havuçlan ilave ederek bir süre daha kavurun.
Tuz ve tozşeker ekleyip karıştırın.
Enginarlan temizleyip tencereye dizin.
Hazırladığınız harçtan ortalarına doldurun.
1 çay bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin.
Enginarları servis tabağına alıp kıyılmış dereotu ile süsleyin.
|
|