| 
 | 
| Zeytinyağlı Lübye (Börülce) (Hatay) | 
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc44621 Gönderme Tarihi: 17.Arl.2009
 4,058 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Hatay Valiliği
 Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
 
 750 gr. taze lübye
 1 çay bardağı zeytinyağı
 750 gr. domates
 1 adet kırmızı biber
 Tuz
 2 orta boy soğan
 
 İnce doğranmış soğan zeytinyağında öldürülür. Üzerine ayıklanmış kesilip yıkanmış lübyeler eklenir, hafif sararıncaya kadar yağda döndürülür. Kabukları soyulmuş domatesler ufak ufak doğranarak tuz ve biber ilavesiyle hafif ateşte yumuşayıncaya kadar pişirme işlemi devam eder. Soğuk servis edilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |