Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Zeytinyağlı Lahana Dolması (Çankırı)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Zeytinyağlı Lahana Dolması (Çankırı)

zehra teyze
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 17.07.2019
Mesajlar: 28
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc144285
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2019
492 defa indirildi / yazdırıldı




Çankırı Meslek Yüksek Okulu

1 adet orta büyüklükte lahana
300 gr. Pirinç
1 bardak zeytinyağı
2 adet soğan
2 adet limon veya iki iri parça limon tuzu
Tuz
Baharatlar (karabiber, yenibahar, tarçın)
Nane
Maydanoz
Dereotu
1-2 diş sarımsak
1 kaşık şeker

Dolma içinin hazırlanışı:
Yarım saat önceden pirinç yıkanır ve ıslatılır.
Soğanlar soyulur ve kare şeklinde doğranarak yağda kavrulur.
Pirincin suyu süzülür ve soğanla biraz kavrulur.
Üzerini örtecek kadar sıcak su, limon tuzu, doğranmış sarımsak, tuz ve şeker ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Suyunu çektiği zaman ocaktan alınır ve üzerine nane ekilerek karıştırılır, soğumaya bırakılır.
Dolmanın yapılışı:
Lahana yaprak yaprak açılarak sıcak suda hafif haşlanır ve soğumaya bırakılır (Çok haşlanırsa erir, sarılmaz).
Haşlanan lahana yaprakları birer alınır ve sarılacak büyüklükte parçalara bıçak yardımı ile bölünür.
Her parçanın içine iç konularak sarılır ve tencereye dizilir.
Üzerini örtecek kadar sıcak su ve biraz zeytinyağı konularak pişirilir.






Zeytinyağlı Lahana Dolması (Çankırı) Tarifleri Eskişehir Yemekleri



(1 adet Zeytinyağlı Lahana Dolması (Çankırı) 3,541 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort