| 
 
| 
 
 
 | 
 
Zeytinyağlı Kiraz Yaprağı Dolması | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc96411 
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2014 
1,806 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 g pirinç
 
1 su bardağı zeytinyağı
 
750 g kuru soğan
 
½ su bardağı su
 
1 çorba kaşığı çam fıstığı
 
1 çorba kaşığı kuş üzümü
 
½ demet maydanoz
 
Nane ve dereotu
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 tatlı kaşığı şeker
 
1 kilo kiraz yaprağı
 
1 su bardağı su
 
 
Soğanlar çok ince doğranır ya da rendelenir.
 
Taze maydanoz, dereotu ve nane julienne usulü doğranır.
 
Kuş üzümü önceden ayıklanarak yıkanır.
 
Harcını hazırlarken pirinç önceden ılık suda bekletilir.
 
Zeytinyağıyla önce fıstıklar sonra soğanlar pembeleştirilir.
 
Yıkanmış pirinç eklenerek kavrulur ve kaynar su eklenir.
 
Tuz, şeker ve kuş üzümü de eklenerek kapağı kapalı olarak pişmeye bırakılır.
 
Suyunu çektikten sonra ateşten alınır, maydanoz, dereotu, nane ve baharat eklenerek karıştırılır.
 
30 dakika kadar dinlenmeye bırakılır.
 
Kiraz yaprakları yarım olarak haşlanarak hazırlanan içle sarılır ve tencereye dizilir. Üzerine suyu eklenerek pişirilir.
 
 
Not: Soğutulurken kapağının kapalı olmasına dikkat edilmelidir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Zeytinyağlı Kiraz Yaprağı Dolması Tarifleri Dolmalar
 | 
 
 
 
 |