| 
 
 
 | 
Zeytinyağlı Kayısı Dolması | 
  | 
mavi kelebek 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.11.2011 
Mesajlar: 30 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc69535 
Gönderme Tarihi: 03.Kas.2011 
2,144 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
1 çorba kaşığı kuş üzümü
 
Yarım demet taze nane
 
Yarım demet dereotu
 
Yarım kg kayısı
 
2 adet soğan
 
1 çay bardağı naturel zeytinyağı
 
1 su bardağı pirinç
 
1 çay kaşığı dolma baharı
 
1 adet limon suyu
 
Bir tutam tuz
 
 
Kayısıları 1 saat suda bekletin. Soğanı ufak ufak doğrayın. Zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Yıkadığınız pirinçleri ilave ederek 5 dakika daha kavurun.1 su bardağı su ekleyip tuz serpin. Su kaynayınca ateşi kısın. Pirinçler suyunu çekene kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Fıstıkları ayrı bir kapta kavurun. Kuş üzümü, kıyılmış nane,dereotu ve dolma baharını ilave ederek karıştırın. Pirinçlerle kavrulmuş fıstıklı karışımı harmanlayın. Kayısılara bir tatlı kaşığı dolma içi doldurun. Tencereye dizerek üzerlerini bir parmak geçecek şekilde su ekleyin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Üzerine limon suyu gezdirip ateşten alın. Soğuyunca kıyılmış nane ve dereotuna bulayarak servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |