| 
 
 
 | 
ZEYTİNYAĞLI KATMER TATLISI | 
  | 
karayaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.08.2010 
Mesajlar: 30 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54169 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2010 
2,439 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
520 gram unu kaldırabildiği kadar durulmuş küllü su ve 6 gram tuz ile yoğurup özlü bir hamur yapınız. Yumurta gibi parça parça kesiniz. Bir parçasını ince açınız. Üzerine zeytinyağı sürdükten sonra kalem gibi büküp hepsini parmak boyunda kesiniz. Kesilen yerlerini üste getirerek birer birer üzerlerine basınız, merdane ile tabak kadar açınız. Tavada kızgın zeytinyağında kızartıp soğuk şerbete atınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |