Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Zeytinyağlı Patlıcan Tarifleri > Zeytinyağlı Kabak (28 adet - 3,341,503 defa bakıldı)

Zeytinyağlı Kabak


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Zeytinyağlı Bakla Tarifleri
Zeytinyağlı Bamya Tarifleri
Zeytinyağlı Bezelye Tarifleri
Zeytinyağlı Biber Tarifleri
Zeytinyağlı Börülce Tarifleri
Zeytinyağlı Domates Tarifleri
Zeytinyağlı Enginar Tarifleri
Zeytinyağlı Fasülye Tarifleri
Zeytinyağlı Havuç Tarifleri
Zeytinyağlı Ispanak Tarifleri
Zeytinyağlı Kabak Tarifleri
Zeytinyağlı Kereviz Tarifleri
Zeytinyağlı Lahana Tarifleri
Zeytinyağlı Patates Tarifleri
Zeytinyağlı Patlıcan Tarifleri
Zeytinyağlı Pırasa Tarifleri
Zeytinyağlı Sebze Tarifleri
Zeytinyağlı Türlü Tarifleri
Zeytinyağlı Yerelması Tarifleri
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ZEYTİNYAĞLI KABAK

bahar noktası
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 27.03.2008
Mesajlar: 25
Şehir: Çanakkale
Kısa URL: https://ml.md/lc22842
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2008
3,214 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. ince kabak
2 orta boy domates
3 orta boy soğan
4 diş sarımsak
1,5 çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Tuz
Kırmızı pul biber

Soğanları ince kıyıp bir miktar zeytinyağında hafifçe kavurup, üzerine kabukları soyulup doğranmış domatesleri ilâve edin. Sarımsakları ve maydanozu ince kıyıp harca ilâve edin ve karıştırın. Kabakların üzerlerini kazıyıp ister halka ister uzunlamasına dilimleyin. Bir tencereye kabakları koyup az zeytinyağında kavurun. Soğanlı harcı kabakların üzerine döküp kalan zeytinyağını ilâve edin. Bir miktar su ilâvesiyle kabakları kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra üzerine kırmızı pul biber serperek servis yapın.


ZEYTİNYAĞLI KABAK

yasemen
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.01.2008
Mesajlar: 28
Şehir: Bornova-İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc20555
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2008
3,114 defa indirildi / yazdırıldı




6 Küçük boy kabak
5-6 Diş sarımsak
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Çay kaşığı şeker
1 Orta boy soğan
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Orta boy domates
1 Çorba kaşığı kuru nane

Kabağı yıkayıp sap ve uç kısımlarını kesiniz. Önce uzunlamasına dörde sonra enine keserek küçük kuş başı şekline getirip, tencereye koyunuz.
İnce kıyılmış soğan, kabuğu soyularak küçük doğranmış domates, dövülmüş sarımsak, şeker, tuz ve zeytinyağını kabağa ilave ederek üzerine 1 su bardağı kaynar su dökünüz. Hafif hararetli ısıda kabak yumuşayın caya kadar pişirip üzerine kuru nane serpiniz. Soğutup servis tabağına boşaltınız.


ZEYTİNYAĞLI KABAK

orhanöz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.07.2007
Mesajlar: 27
Şehir: Salihli
Kısa URL: https://ml.md/lc16485
Gönderme Tarihi: 18.Tem.2007
3,367 defa indirildi / yazdırıldı




3 Fincan zeytinyağı
5 Soğan
3 Diş Sarımsak
4 Domates
1 Demet maydanoz
2 Su bardağı su.

Zeytinyağında, ince doğranmış soğanı kavurun. Sarmısağı incecik doğrayın, soyulup ince doğranmış domates, maydanoz ve tuzla birlikte soğanlara katıp şöyle bir karıştırıp indirin. Kazınmış kabakları parmak inceliğinde doğrayın. Su ve 2 fincan yağda 10-15 dakika pişirin. Sonra diğer malzemeyi katıp pişirin.


Zeytinyağlı Kabak

Gülendam
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.03.2006
Mesajlar: 79
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc9689
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2006
3,271 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg.kabak
2 baş orta boy soğan
2 orta boy domates
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
Dereotu
maydanoz
nane
tuz

HAZIRLANIŞI:
Kabakları soyup boyuna dörde bölün. Her parçayı 2 santim boyunda kesin. 1 bardak suyla kısık ateşte, suyunu çekinceye kadar haşlayın ve bir süzgece alın. Diğer tarafta soğanları salata soğanı şeklinde doğrayın. Yarım su bardağı zeytinyağı ile pembeleştirin. Sarımsakları ikiye bölerek soğanlara ekleyin. Domatesleri ufak kareler halinde kesip soğan ve sarımsaklara ilave edin. Biraz nane, maydanoz, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun. Süzülmüş kabakları bir tencereye alın içine hazırladığınız karışımı dokuduğunuz, 1 çay bardağı su ile hafif ateşte 20 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.


ZEYTİNYAĞLI KABAK

laleli
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.08.2006
Mesajlar: 25
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc8719
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2006
3,351 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEMESİ:
1250 gr. kabak
5. orta soğan
2 büyük domates
1 bardak zeytinyağı
9 diş sarımsak
1,6 tatlı kaşığı toz şeker
1 denîet maydanoz
2,5 bardak su
1/2 çorba kaşığı tuz

YAPILIŞI: Bir tencereye bir bardak zeytin-yağın üçte biri ile yarım ay şeklinde doğranmış soğanları koyarak 10 dakika kavurun. Sonra bunlaıp sarımsak, kıyılmış maydanoz ve kabuklanyla çekirdekleri çıkarılarak küçük küçük doğranmış domatesleri ve yarım çorba kaşığı tuzun yarısını ilâve edin. Tencereyi iyice karıştırıp ateşten indirin ve ılınmaya bırakın. Kabakların üzerlerini kazıyın, uzunluklarına dörde bölün ve çekirdekli kısımlarını atın, sonra ikişer parmak enliliğinde doğrayın ve içinde su bulunan ayrı bir tencereye atın. Kabakların suyunu dökün ve kalan kabakların üzerine yarım bardak su ile kalan zeytinyağının varışını ilâve ederek tencereyi ateşe oturtun. Araak bir sallayarak 10 dakika pişirin. Kabaklar yumuşayınca, ayrıca toz şeker, 2 bardak sıcak su ve kalan zeytinyağı ile ılınmakta olan diğer tenceredeki soğuk domatesleri kabak tenceresine aktarın. Tencerenin kapağını kapatın, ateşe oturtun ve bir saat hafif ateşte pişirin. Sonra tencereyi ateşten indirin, soğumaya bırakın. Yemek soğuyunca tabağa alın ve servis yapın.


ZEYTİNYAĞLI KABAK

Safinaz
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 17.09.2006
Mesajlar: 15
Şehir: Bolu
Kısa URL: https://ml.md/lc7908
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2006
3,343 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilo kabak
1 su bardağı zeytinyağı
3 iri soğan
3 iri domates
3 diş sarımsak
maydanoz
1,5 bardak su
tuz

Kabakları temizleyip yıkayın, dilimleyerek süzgece alın. Soğanlan inoe ince dilimleyin. Yağın yansını bir tencerede kızdırın, soğanları bu yağda pembeleştirin. Daha sonra suyu süzülmüş kabaklan atıp 4-5 dakika çevirin. Sarımsakla, doğranmış maydanozu, ince doğranmış domatesleri ve kalan yağı ilave edin, 1 bardak su ve tuz koyarak pişirin.


ML® Kabakiçi için tıklayın


Zeytinyağlı Kabak

otelman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196
Şehir: Alanya
Kısa URL: https://ml.md/lc6798
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2006
3,657 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
6 kucuk boy kabak
1 cay bardagi zeytinyağı
1 orta boy soğan
2 orta boy domates
5-6 dis sarımsak
1 cay kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1 corba kasigi kuru nane

Yapilisi:
1- Kabagi yikayip sap ve uc kisimlarini kesiniz. Once dorde sonra enine keserek kucuk kus basi sekline getirip, tencereye koyunuz.
2- Ince kiyilmis soğan, kabugu soyularak kucuk dogranmis domates, dovulmus sarımsak, seker, tuz ve zeytinyağı kabaga ilava edilerek uzerine 1 su bardagi kaynar su dokunuz.
3- Hafif hararetli isida kabak yumusayincaya kadar pisirip uzerine kuru nane serpiniz. Sogutup servis tabagina bosaltiniz.


ML® Domatesli Kabak için tıklayın


Zeytinyağlı Kabak

OSMANLI
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.03.2006
Mesajlar: 56
Şehir: Bilecik
Kısa URL: https://ml.md/lc4083
Gönderme Tarihi: 24.May.2006
3,740 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg kabak
1/2 demet taze soğan
3 domates
1/2 su bardagi zeytinyağı
1 demet dereotu
1 limonun suyu

Kabaklari yikayip, ortadan ikiye bölün, sonra da her parçayi dörde bölün.
Bir tencerenin içine dizin. Taze soğanlari temizleyin, ince kiyin, domatesleri blendirdan geçirin, limonu sikin. Sogan, domates, zeytinyağı, limonun suyu, seker ve tuzu iyice karistirin, kabaklarin üzerine yayin.
Tencerenin kapagini kapatip, kisik ateste, kabaklar yumusayana kadar pisirin. Ocagi kapattiktan sonra, dereotunu ince kiyin, yemege karistirin.
Soguk servis yapin.


ML® Zeytinyağlı Kabak için tıklayın






Zeytinyağlı Kabak Tarifleri Zeytinyağlı Patlıcan Tarifleri



(28 adet Zeytinyağlı Kabak 3,341,503 defa bakıldı)

Sayfa: « Önceki  1, 2


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort