| 
 
 
 | 
Zeytinyağlı Kabak Türlüsü | 
  | 
Kabul 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.04.2006 
Mesajlar: 116 Şehir: Artvin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc4212 
Gönderme Tarihi: 27.May.2006 
3,876 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
½ kg kabak
 
2 adet havuç
 
2 adet soğan
 
1 su bardagi konserve bezelye
 
4 dis sarımsak
 
½ demet dereotu
 
1 çay bardagi zeytinyağı
 
1 yemek kasigi toz seker
 
Tuz
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Kabak ve havuçlari kaziyin. Kabaklari dörde bölüp parmak uzunlugunda kesin. Havuçlari yuvarlak dograyin. Soganlari piyaz olarak dograyip zeytinyağında kavurun. Sarimsak ve havuçlari katip 1-2 dakika kavurup kabaklari ekleyin. Bezelye, toz seker ve tuzu ilave edip bir çay bardagi sicak su ekleyip pismeye birakin. Suyunu çekip sebzeler yumusayip yagina kalinca atesten alin. Servis tabagina alip üzerine kiyilmis dereotu serpip soguyunca servis yapin
  
 | 
 
 
 
 
 
 |