| 
 
 
 | 
Zeytinyağlı Kabak Kavurması | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145219 
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2019 
924 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3-4 adet orta boy kabak
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
1 adet havuç
 
1 adet kapya biber
 
2-3 diş sarımsak
 
2 adet domates
 
5 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Pul biber
 
 
Soğanı yemeklik, kabakları, havucu ve kapya biberi küp küp doğrayın.
 
Sarımsakları ince ince kıyın. Domatesleri rendeleyin.
 
Sıvı yağı tavada ısıtıp önce soğanları sonra da sarımsakları ekleyin ve kavurun.
 
Soğanlar kavrulduktan sonra havuç ve kapya biberleri de ilave edip kavurmaya devam edin.
 
Son olarak kabakları ekleyip biraz kavurduktan sonra kapağını kapatıp arada karıştırarak pişmeye bırakın.
 
Kabaklar yumuşayınca domates rendesini de tavaya ekleyin.
 
Tuzunu ve pul biberini de ilave edip kapağı kapalı halde pişirin.
 
Kabaklar pişince kapatıp sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |